ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

ΔΩΡΕΑΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ: "ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ" ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 8-12 ΕΤΩΝ, ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ
Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014
Ώρα:11.30-13.00
To Μουσείο Ηρακλειδών, σε συνεργασία με την Διερευνητική Μάθηση Α.Ε διοργανώνουν εργαστήρι με θέμα την εκπαιδευτική ρομποτική. Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά από 8 μέχρι 12 ετών και θα πραγματοποιηθεί στις στις εκπαιδευτικές αίθουσες του μουσείου. Το εργαστήρι προσφέρεται δωρεάν, ενώ για τη συμμετοχή δεν απαιτούνται γνώσεις ρομποτικής ή πληροφορικής.

To εργαστήρι αποτελεί την γνωριμία των παιδιών με τον κόσμο της ρομποτικής και την εισαγωγή για μια σειρά σεμιναρίων που θα πραγματοποιηθούν στο προσεχές μέλλον στο Μουσείο Ηρακλειδών.
Η ρομποτική αποτελεί μια σχετικά καινούργια επιστήμη η οποία συνδυάζει στοιχεία ανάπτυξης λογισμικού, τεχνητής νοημοσύνης, προηγμένης μηχανολογίας, μελέτης της ανθρώπινης συμπεριφοράς κλπ. 
Παράλληλα, οι πρώτες ολοκληρωμένες εφαρμογές της εμφανίζονται σε τομείς όπως η βιομηχανία, η ιατρική, η αεροπλοΐα, επηρεάζοντας την καθημερινότητά μας.
Η εκπαιδευτική ρομποτική είναι μια εκπαιδευτική δραστηριότητα που πραγματοποιείται με την ενεργή συμμετοχή των παιδιών τα οποία δουλεύουν σε ομάδες, χρησιμοποιώντας ένα εκπαιδευτικό πακέτο που περιέχει επεξεργαστή (μυαλό), αισθητήρες (αισθήσεις) ως εισόδους της κατασκευής, κινητήρες ως εξόδους και δομικά στοιχεία για την ολοκλήρωση της κατασκευής.
Η χρήση της εκπαιδευτικής ρομποτικής έχει θετικές επιπτώσεις τόσο στον γνωστικό, όσο και στον συναισθηματικό και κοινωνικό τομέα των παιδιών. Μαθητές όλων των βαθμίδων, εξοικειωμένοι σε σημαντικό βαθμό με τις νέες τεχνολογίες δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη ρομποτική και δηλώνουν ενθουσιασμένοι όταν έρχονται σε επαφή με τις εφαρμογές της. 

 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ:


 Α' Μέρος:
Εισαγωγή στην ρομποτική – Γενικές πληροφορίες και βίντεο.





Β΄ Μέρος:
Παρουσίαση Πακέτου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Lego Mindstorms EducΑtion NXT-EV3
Εισαγωγή στο πακέτο Lego Mindstorms Education NXT –EV3
Δομικά Στοιχεία
Αισθητήρες
το ρομπότ αισθάνεται την αφή
το ρομπότ ακούει το χειροκρότημα
το ρομπότ βλέπει εμπόδια
το ρομπότ αναγνωρίζει τα χρώματα
Μοτέρ
Περιβάλλον Προγραμματισμού 


Γ' Μέρος:
Εκτέλεση σύντομης δραστηριότητας ρομποτικής σε μορφή δοκιμασίας.
Κατασκευή ρομπότ
Προγραμματισμός
Εκτέλεση δραστηριότητας

Η "Διερευνητική Μάθηση ΑΕ" είναι εταιρεία ανάπτυξης και διανομής εκπαιδευτικού υλικού και εργαστηριακού εξοπλισμού, καθώς και αποκλειστικός συνεργάτης της Lego Education στην Ελλάδα. Από το 2000 παράγει και διανέμει εκπαιδευτικό υλικό για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, ενώ είναι η πηγή του εκπαιδευτικού παιχνιδιού για παιδιά κάθε ηλικίας...

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ:
Κα Ελένη Μ. Νομικού
(Δευτ - Παρ: 09:00-13:00)
τηλ: 210 34 61 981 (εσωτ. 201)
κιν: 6947 277 697
email: enomikou@herakleidon-art.gr
 


 Μουσείο Ηρακλειδών 
Διεύθυνση: Ηρακλειδών 16, Θησείο

πηγή:http://www.herakleidon-art.gr