ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ-ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: "ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΑΙΤΟΥΝΤΩΝ ΑΣΥΛΟ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ,ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ 70 ΑΤΟΜΩΝ" ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥ

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014/Ώρα:12.00
Οι Γιατροί του Κόσμου σας καλούν στην επίσημη παρουσίαση του έργου «Κέντρο Υποδοχής ευάλωτων αιτούντων άσυλο στο κέντρο της Αθήνας, δυναμικότητας 70 ατόμων». 
Σαπφούς 12, Αθήνα
Το Κέντρο Υποδοχής που βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας προσφέρει στέγη, σίτιση και είδη ατομικής υγιεινής, νομική συμβουλευτική, ιατρική φροντίδα, ψυχοκοινωνική υποστήριξη, υπηρεσίες διερμηνείας και εκπαιδευτικές υπηρεσίες σε άτομα που αναζητούν άσυλο στην Ελλάδα. Οι διαθέσιμες θέσεις φιλοξενίας προσφέρονται σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού στόχου όπως μονογονεϊκές οικογένειες με παιδιά και ευάλωτες γυναίκες.


Οι Γιατροί του Κόσμου υλοποιούν το έργο σε συνεργασία με το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες που προσφέρει νομική υποστήριξη και αντιπροσώπευση των αιτούντων άσυλο καθώς και μέσω της λειτουργίας της ΠΥΞΙΔΑΣ, που σε συνδυασμό με τις εκπαιδευτικές δράσεις του κέντρου των Γιατρών του Κόσμου, προβλέπει στην ένταξη της ομάδας-στόχου και στην ανάδειξη της διαπολιτισμικότητας.
Στόχος του προγράμματος είναι η προστασία του ευαίσθητου πληθυσμού μέσω της αύξησης των θέσεων υποδοχής αλλά και της βελτίωσης των προσφερόμενων υπηρεσιών αλλά και η βελτίωση της εν γένει κατάστασης των αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα.
Εκπρόσωποι των Γιατρών του Κόσμου και του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες θα παρουσιάσουν αναλυτικά το έργο και τις παρεχόμενες υπηρεσίες ενώ θα πραγματοποιηθεί και ξενάγηση στο χώρο. 


http://www.mdmgreece.gr/