ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

4ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΑΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΕΡΑΚΑ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014/Ώρα:17.0021.00
Κυριακή16 Φεβρουαρίου 2014/Ώρα:10.00-14.00
Στη δίνη της σημερινής κρίσης αξιών, μια πολιτιστική πρωτοβουλία μορφωμένων πολιτών προσφέρει μια πρόταση διεξόδου στη χώρα που γέννησε τη φιλοσοφία. Πρόκειται για το Πανελλήνιο Συμπόσιο Επικούρειας Φιλοσοφίας, το μοναδικό φιλοσοφικό συνέδριο στην Ελλάδα που έχει καθιερωθεί ως ετήσιος θεσμός από τον κόσμο και όχι από την κορυφή, το οποίο φέτος θα πραγματοποιηθεί για τέταρτη συνεχόμενη φορά.
Διοργανώνεται στον τόπο καταγωγής του Αθηναίου φιλοσόφου Επίκουρου, τον αρχαίο Δήμο Γαργηττού, που σήμερα ταυτίζεται με τμήμα του Δήμου Παλλήνης, από τους Φίλους Επικούρειας Φιλοσοφίας και τον Δήμο Παλλήνης.
 
Στο Συμπόσιο αναδεικνύεται το ανθρωπιστικό και ψυχοθεραπευτικό μήνυμα του Επίκουρου, που εκφράζει με τον απλούστερο αλλά και αρτιότερο τρόπο τη διαχρονική θεωρητική και πρακτική μέθοδο προσέγγισης μιας ευτυχισμένης ζωής, ακόμη και σε δύσκολους καιρούς.
Το ΤΑξιόλογες ομιλίες και καλλιτεχνικές παρουσιάσεις αναμένεται να προσελκύσουν και φέτος εκατοντάδες φίλων της Επικούρειας Φιλοσοφίας απ' όλη την Ελλάδα, οι οποίοι τιμούν τον μεγάλο διαφωτιστή και ανθρωπιστή φιλόσοφο Επίκουρο και ταυτόχρονα, βασιζόμενοι στην φιλοσοφία του, προβάλλουν μια διαχρονική πρόταση πνευματικής θωράκισης απέναντι στα σημερινά κοινωνικά, οικονομικά και ηθικά αδιέξοδα.
Πολιτιστικό κέντρο Δήμου Γέρακα
Διεύθυνση: Κλειτάρχου και Αριστείδου