ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

ΔΡΑΣΗ: «ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ»- ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ «ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΣΗΜΕΡΑ» ΚΑΙ ΤΗ «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ 2014»

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014/Ώρα:11.00-20.00
 Πρωτότυπη δράση με τον τίτλο «Καλλιτεχνικά στο σκοτάδι» τον συντονισμό της οποίας θα έχουν άτομα που στερούνται την όραση, διοργανώνεται με την συνεργασία της «Θεσσαλονίκη-Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014» και της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης «Αναπηρία Σήμερα» 

Η εκδήλωση που αφορά στην ευαισθητοποίηση των πολιτών σε ζητήματα σχετικά με την αναπηρία, θα αναπτυχθεί σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο και θα επιτρέπει στους συμμετέχοντες να διαισθανθούν την ιδιαιτερότητα παραγωγής τέχνης σε συνθήκες απόλυτου σκότους βιώνοντας έτσι μια μοναδική εμπειρία.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης μια καλλιτεχνική δραστηριότητα στο σκοτάδι, όπως για παράδειγμα η ζωγραφική, θα επιδιώξει να αναδείξει την πραγματικότητα, αφού στο απόλυτο σκοτάδι ο τυφλός και αυτός που βλέπει είναι το ίδιο.
Η  «Αναπηρία Σήμερα» είναι οργάνωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με μέλη που προέρχονται από τον αναπηρικό χώρο ή λειτουργούν με διάφορες ιδιότητες  σε αντικείμενα συναφή με τις ανάγκες των αναπήρων και των εμποδιζόμενων ατόμων. Στόχοι της είναι η οργανωμένη εθελοντική προσφορά, η εποικοδομητική παρέμβαση προς τους αρμόδιους φορείς, η προσβασιμότητα των πολιτών με αναπηρίες και η καταπολέμηση της ανισότητας και των διακρίσεων.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη δράση μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 6974530195 (υπεύθυνος Φώτης Μπίμπασης).
 
Πολυχώρο πολιτισμού BLOCK 33 (26ης  Οκτωβρίου 33).