ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΤΙΤΛΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΓΚΑΔΑ, ΤΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟ STEGLITZ-ZEHLENDORF



Από το Γραφείο Ενίσχυσης της Απασχόλησης του Δήμου Λαγκαδά ανακοινώνεται προς ενημέρωση των ενδιαφερομένων δημοτών, ότι η τελική  προθεσμία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα απόκτησης τίτλου επαγγέλματος στο Βερολίνο της Γερμανίας, λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2013.


Πρόκειται για ένα πανευρωπαϊκά καινοτόμο πρόγραμμα που υλοποιείται από τον Δήμο Λαγκαδά σε συνεργασία με το Βιομηχανικό- Επαγγελματικό Επιμελητήριο του Βερολίνου και τον αδελφοποιημένο Δήμο Steglitz – Zehlendorf του Βερολίνου και δίνει την ευκαιρία σε νέους της ευρύτερης περιοχής Λαγκαδά, από 18 έως 25 ετών, να εργαστούν σε επιχειρήσεις και να φοιτήσουν στην κρατική σχολή της Γερμανικής πόλης (Δυαδικό Σύστημα Εκπαίδευσης Γερμανίας).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναντήσεις γνωριμίας μεταξύ των υποψήφιων δικαιούχων και των ενδιαφερόμενων επιχειρήσεων, επιδοτούμενα σεμινάρια εκμάθησης της γερμανικής γλώσσας, διαμονή στην πόλη του Βερολίνου σε φοιτητική εστία, ενώ καθ΄ όλη την διάρκεια της φοίτησής τους (3-3,5 συνολικά έτη), οι Έλληνες σπουδαστές θα έχουν την έμπρακτη υποστήριξη του αδελφού Δήμου  Steglitz – Zehlendorf του Βερολίνου και του Συλλόγου Ελληνογερμανικής Φιλίας της πόλης, με επικεφαλής τον κ. Μπακαλιό.

Τον προσεχή Ιανουάριο και συγκεκριμένα από τις 13 έως και τις 24/01/2014, η ειδικός εκπαίδευσης του Βιομηχανικού- Επαγγελματικού Επιμελητηρίου του Βερολίνου κα. Meyer,  θα βρίσκεται στην χώρα μας και τον Δήμο Λαγκαδά, προκειμένου να ενημερώσει όλους τους ενδιαφερόμενους για τις λεπτομέρειες του προγράμματος.

Οι κατηγορίες των επαγγελμάτων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα είναι:
- Ξενοδοχοϋπάλληλος
- Εμπορία προώθησης και υπηρεσιών logistics
- Εμπορία λιανικής
- Μάγειρας
- Υπ. πωλήσεων σε χρηματοοικονομικές, ασφαλιστικές και κτηματομεσιτικές εταιρείες
- Τεχνικός Γαστρονομίας
- Διοικητικός Υπάλληλος-Τομέας Οργάνωσης Γραφείου
- Νοσηλευτής Γηροκομείου – Γηριατρικής

Οι  Επιχειρήσεις που συμμετέχουν:
- Ξενοδοχείο Seminaris (www.seminaris.de)
- Εταιρεία εκδηλώσεων –εκθέσεων και συνεδρίων  FaiRexx  (www.fairexx.co.uk )
- Εταιρεία εμπορίας και προώθησης διατροφικών προϊόντων Demski (www.demski.de)
- Υπηρεσίες Υγείας Vitanas (www.vitanas.de )
- Ασφαλιστική και Χρηματοοικονομική Εταιρεία Martin “PEECK ERGO –GENERALAGEND” (www.martin.peeck.ergo.de)
- Εταιρεία Παραγωγής και Διανομής Ζυμαρικών – Πίτσας Tyllich- Stockburger“Joeys Pizza Service” (www.joeys.de)