ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014/Ώρα:09.30 
 Η Πανελλήνια Ένωση Δικηγόρων για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις (Π.Ε.Δ)στα πλαίσια της Τακτικής Γενικής της Συνέλευσης, διοργανώνει ημερίδα στην Καλαμπάκα, για το μεγάλο Εθνικό Ζήτημα των Γερμανικών Αποζημιώσεων.

Η ημερίδα θα διεξαχθεί στο Ξενοδοχείο KOSTA FAMISSI (οδός Τρικάλων 144) και όπως χαρακτηριστικά σημειώνει η Π.Ε.Δ: "η Γενική Συνέλευση και η Ημερίδα αποκτούν ευρύτερη σημασία εν όψει των σημαντικών και καταιγιστικών διεθνών και εσωτερικών εξελίξεων".
"Παρά την ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων και την αποστολή της Έκθεσης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους εδώ και οκτώ μήνες, δεν έχει εκπονηθεί κανένα επίσημο σχέδιο. Αντιθέτως, στις 20 Σεπτέμβρη 2013, ο Υπουργός Δικαιοσύνης αρνήθηκε να επιτρέψει την εκτέλεση της υπ´αριθ. 137/1997 απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λειβαδιάς, την οποία επικύρωσε η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με την ιστορική απόφαση 11 του 2000, δικαιώνοντας τους αγώνες των Διστομιτών" επισημαίνει η Πανελλήνια Ένωση Δικηγόρων.
"Το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Για τα Ολοκαυτώματα και τις Γερμανικές Επανορθώσεις ( Βιάννος 13-15 Σεπ. 2013 ) , καλύφθηκε εκτεταμένα από το διεθνή Τύπο και έγινε, με ρεπορτάζ της βραβευμένης με Πούλιτζερ Suzanne Daley, πρωτοσέλιδο στους New York Times. Η Γερμανική Κυβέρνηση, μετά το διεθνή σάλο που ξέσπασε, διαρρέει ότι επιδίωκει να κλείσει το ζήτημα συνολικά αντί ενός ευτελούς ποσού , αποδεσμευόμενη εκ του πλαγίου από τις υποχρέωσεις που έχει από το Διεθνές Δίκαιο" αναφέρει το δελτίο Τύπου της Πανελλήνιας Ένωσης Δικηγόρων που καταλήγει ως εξής:
"Η Π.Ε.Δ , η οργάνωση των δικηγόρων που χειρίστηκαν δεκάδες χιλιάδες αγωγών σε 50 από τα 64 Πρωτοδικέια της Χώρας, σας καλεί να παραστείτε στις εργασίες της Γενικής μας Συνέλευσης και της Ημερίδας, για να βροντοφωνάξετε μαζί μας ότι:
• Δεν επαιτούμε . Απαιτούμε η Γερμανία να αναλάβει τις ευθύνες της έναντι της Ιστορίας και να καταβάλει , όπως υποχρεούται , τηρώντας τις διεθνείς της δεσμεύσεις, τις πολεμικές επανορθώσεις, το κατοχικό δάνειο και τις αποζημιώσεις στα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας
• Η δικαιοσύνη, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το Σύνταγμα της Ελλάδας, αν για κάποιους, είναι ψιλά γράμματα, για μας είναι σημαία που δεν θα την υποστείλουμε ποτέ, μέχρι τη νίκη.