ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

"ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΑΡΤΗΣEIΣ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΚΑΝΑ ΣΤΟ ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

9 - 12 Δεκεμβρίου 2013
Ο Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) διοργανώνει εβδομάδα πρόληψης και ενημέρωσης για τις εξαρτήσεις στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα υπάρχει στο χώρο του Πανεπιστημίου κιόσκι ενημέρωσης, όπου θα διατίθεται πληροφοριακό υλικό για τις εξαρτησιογόνες ουσίες, τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα καθώς και για τις σχετικές υπηρεσίες, που παρέχει ο Οργανισμός. Οι δράσεις πρόληψης και ενημέρωσης φοιτητών για τις εξαρτήσεις με τον τίτλο «Διαδρομές», εντάσσονται στο πλαίσιο του εγκεκριμένου προγράμματος ΕΣΠΑ με τίτλο «Προγράμματα στην κοινότητα και στο δρόμο (πρόληψης, έγκαιρης παρέμβασης) για τη μείωση της ζήτησης εξαρτησιογόνων ουσιών» που υλοποιεί ο ΟΚΑΝΑ και περιλαμβάνει σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων σε όλα τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της πρωτεύουσας.


Την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου και ώρα 11:00, στο αμφιθέατρο Σάκη Καράγιωργα ΙΙ, θα προβληθεί ντοκιμαντέρ για τις εξαρτήσεις και θα ακολουθήσουν εισηγήσεις στελεχών του Οργανισμού σχετικά με το ρόλο του οικογενειακού περιβάλλοντος στη χρήση ουσιών και τις κοινωνικές διαστάσεις της εξάρτησης, ενώ θα παρουσιασθούν θέματα, που αφορούν στις νέες ουσίες και τις μολυσματικές ασθένειες. Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνει η τέως αναπληρώτρια Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Βάσω Αρτινοπούλου, Καθηγήτρια Εγκληματολογίας και πρώην Αντιπρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου.

Στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου ανοιχτή συζήτηση, με θέμα: «Πρόληψη και Θεραπεία για τις Εξαρτήσεις: Η Ελληνική Πραγματικότητα», όπου θα γίνει παρουσίαση των νέων θεραπευτικών προγραμμάτων αντιμετώπισης της εξάρτησης. Στελέχη της Μονάδας Εφήβων/Νεαρών Ενήλικων Αθήνας «Ατραπός» θα ενημερώσουν το κοινό για τις ανοιχτές θεραπευτικές δομές, που υπάρχουν για εφήβους και νεαρούς ενήλικους χρήστες ουσιών, ενώ ο επιστημονικά υπεύθυνος του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Ήλιος» των Δήμων Νέας Σμύρνης και Αγ. Δημητρίου, κ. Ευάγγελος Κωνσταντίνου, θα αναλύσει τη φιλοσοφία και τους στόχους της πρωτογενούς πρόληψης των εξαρτήσεων και θα παρουσιάσει τις δράσεις. Την εκδήλωση θα συντονίσει η ψυχολόγος Ελένη Κακουλίδη, σύμβουλος σταδιοδρομίας του Γραφείου Διασύνδεσης του Παντείου Πανεπιστημίου.

Τον προηγούμενο μήνα πραγματοποιήθηκαν ανάλογες δράσεις στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, ενώ κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους σχεδιάζονται αντίστοιχες εκδηλώσεις, μεταξύ άλλων, στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στα  ΤΕΙ Αθηνών και Πειραιώς, κ.α.

 
 
 Πάντειο Πανεπιστήμιο
Λεωφόρου Συγγρού 136