ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΙΑΛΕΞΗ: "ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ"

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
18 Δεκεμβρίου 2013
 Ώρα:20.00

Διάλεξη του καθηγητή Στατιστικής Πέτρου Δελλαπόρτα με θέμα «Μιλώντας Στατιστικά», στο πλαίσιο του Hub Science.Το «Τhe Hub Events» και ο Νικόλας Πρωτονοτάριος συνεχίζουν για δεύτερη χρονιά τη σειρά επιστημονικών διαλέξεων με τίτλο «Hub Science», με σκοπό να παρουσιάσουν με συναρπαστικό και εύληπτο τρόπο τις φυσικές και κοινωνικές επιστήμες και να μυήσουν το ακροατήριο στο μαγικό αλλά ενδεχομένως παρεξηγημένο τους κόσμο.
Γιατί τα μεγαλύτερα ποσοστά καρκίνου συναντώνται στις αγροτικές περιοχές;
Γιατί μία έρευνα δύο καθηγητών του Harvard χρησιμοποιήθηκε ως επιστημονική ένδειξη ότι πρέπει, με οποιοδήποτε κόστος, να μειωθεί το δημόσιο χρέος της Ελλάδας;
Γιατί δεν είναι καλή ιδέα να τιμωρούμε τους κακούς μαθητές;

 Γιατί οι πολύ έξυπνες γυναίκες παντρεύονται λιγότερο έξυπνους άνδρες;


Αν νομίζετε ότι συμμετέχετε σε μία κοινωνία όπου η επιστημονική προσέγγιση της αβεβαιότητας είναι το δομικό υπόβαθρο και η κύρια αναφορά για τη λήψη αποφάσεων κυβερνήσεων, επιχειρήσεων και ατόμων, τότε σκεφτείτε αν είστε πραγματικά εκπαιδευμένοι να αξιολογείτε τα συμπεράσματα που, συνήθως βεβιασμένα, εξάγονται από τα στατιστικά στοιχεία. Η ψυχολογία μάς διδάσκει ότι η στατιστική μας διαίσθηση είναι εξαιρετικά χαμηλή. Η μόνη μας ασπίδα προστασίας είναι η καλή γνώση της στατιστικής επιστήμης. Στη διάλεξή του, ο καθηγητής Πέτρος Δελλαπόρτας, αφού προτείνει πιθανές απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα, θα χρησιμοποιήσει ένα απλό παράδειγμα για να δείξει ότι έξυπνα, όμορφα και καθόλου τετριμμένα μαθηματικά αποτελούν τη βάση για την ανάπτυξη της στατιστικής επιστήμης.


Ο Πέτρος Δελλαπόρτας είναι καθηγητής Στατιστικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνιδρυτής της ομάδας «Θαλής και Φίλοι».





The Hub Events
Αλκμήνης 5, Κ. Πετράλωνα,
μετρό Κεραμεικός

Πληροφορίες
τηλ.: 210-3411009
e-mail: info@thehubevents.gr

website: www.thehubevents.gr

Facebook