ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

1ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
8 - 11 Δεκεμβρίου 2013
Το 1ο διεθνές φεστιβάλ ταινιών ντοκιμαντέρ AegeanDocs θα έχει επίκεντρο τη Μυτιλήνη με τις βασικές εκδηλώσεις και προβολές στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης. Θα διεξαχθεί από την  Θα περιλαμβάνει πρωτότυπες και επαναλαμβανόμενες προβολές καθώς και άλλες παράλληλες εκδηλώσεις, αρκετές από τις οποίες θα μεταδίδονται με τεχνολογία "live streaming", ζωντανής δηλαδή αναμετάδοσης μέσω ίντερνετ, στη Χίο, στη Σάμο και στη Λήμνο.

Προβολή με ελεύθερη είσοδο δεκάδων επιλεγμένων ποιοτικών ταινιών, σε ένα ομοιογενές πρόγραμμα και με ιδανικές συνθήκες προβολής και ήχου. Ταυτόχρονα το φεστιβάλ, συγκεντρώνοντας και κρατώντας σε εγρήγορση ένα κοινό χιλιάδων θεατών όλων των ηλικιών, φιλοδοξεί να λειτουργήσει και σαν ομπρέλα σειράς άλλων εκπαιδευτικών, κοινωνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Οι σκοποί του φεστιβάλ είναι τρεις: Πρώτα απ΄ όλα η ανάπτυξη της κινηματογραφικής τέχνης, ιδίως των ταινιών ντοκιμαντέρ, καθώς και η ενίσχυση του καλλιτεχνικού δυναμικού των νησιών. Έπειτα η πολιτιστική, τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της Περιφέρειας και τέλος η ενίσχυση της συνεργασίας της με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου που ως γνωστόν αναπτύσσει σημαντικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις εκπαιδευτικού, ερευνητικού και επιμορφωτικού χαρακτήρα.

Ενδεικτικά, μερικές από τις ταινίες που θα προβληθούν είναι: "Ψάχνοντας τον Sugarman", "Η σιωπή της Γκέρντα – Gerdas Schweigen", "Stealing Africa", "Πατρίς Το ναυάγιο", "Συναντήσεις με τη μητέρα μου Λέλα Καραγιάννη", "a) Citizen with a Movie Camera-Global Syrian Day b) Knocking the Doors", "Μασσαλία, Μακρινή Κόρη", "Η Συμφωνική της Κινσάσα", "Νοrth Aegean narratives / Ιστορίες στο Βόρειο Αιγαίο, "The Ritchie Boys".

Το φεστιβάλ ταινιών ντοκιμαντέρ AegeanDocs πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013.