ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΓΙΑ ΕΝΑ 16ΧΡΟΝΟ ΠΑΙΔΙ

Με τίτλο «Όλοι μαζί για ένα δικό μας παιδί» οι Σύλλογοι και Φορείς της Κοζάνης, ευελπιστούν μέσα από την οργάνωση σειράς εκδηλώσεων που θα  γίνουν στην πόλη  στο διάστημα Δεκεμβρίου 2013 και Ιανουαρίου 2014 να συγκεντρωθεί το απαραίτητο χρηματικό ποσό για την επίτευξη του σκοπού αυτού.
Συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε για το σκοπό αυτό στα γραφεία των Προσκόπων Κοζάνης.Το παιδί που έμεινε καθηλωμένο σε αναπηρικό καροτσάκι μετά από μια εγχείρηση σκολίωσης, χρειάζεται να μεταβεί σε κέντρο αποκατάστασης του εξωτερικού, γι’ αυτό και οι εθελοντικοί φορείς της δράσης «Όλοι μαζί για ένα δικό μας παιδί» απευθύνουν δημόσια έκκληση προς όλους να βοηθήσουν.

Χαρακτηριστικά, όπως τόνισε ο Κώστας Καραματσούκας από τους προσκόπους Κοζάνης: «Ήταν μεγάλη η ανταπόκριση των εθελοντικών συλλόγων της πόλης και δημιουργήθηκε μια μεγάλη αγκαλιά για ένα παιδί 16 ετών. Αυτή η μεγάλη αγκαλιά ονομάστηκε «παιδί και αλληλέγγυα κοινωνία», μια κοινωνία που πρέπει να αγκαλιάσει τον μαθητή, ένα δικό μας παιδί. Το παιδί αυτό έμεινε ανάπηρο, ενώ πριν από λίγους μήνες περπατούσε κανονικά. Δυστυχώς, έχει χάσει την παιδικότητά του και όλοι μαζί οι σύλλογοι αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να τον βοηθήσουμε. Απαιτούνται χρήματα για την αποκατάσταση του παιδιού σε κέντρο του εξωτερικού και απευθύνουμε κάλεσμα προς όλους».
Η κοινωνία της Κοζάνης αγκαλιάζει το 16χρονο παιδί και στόχος των διοργανωτών είναι ο οικονομικός πήχης να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται! Όπως τόνισε χαρακτηριστικά η Νώπη Τσαλικίδου από την ΑΡΣΙΣ Κοζάνης: «Ελπίζουμε ότι στην πορεία θα διοργανωθούν κι άλλες εκδηλώσεις, στόχος των οποίων είναι να ευαισθητοποιηθούν όλοι ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα για ένα παιδί, το δικό μας παιδί». Από την πλευρά της η Αμανατίδη Φιλίτσα από τον Όμιλο Humans Κοζάνης μίλησε για την εκδήλωση Χριστουγεννιάτικο Γκαλά που θα γίνει σήμερα στην Κοζάνη και κάλεσε τον κόσμο να συμμετάσχει.