ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

13ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΑΤΜΟΥ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
30 Αυγούστου 4 Σεπτεμβρίου 2013
Το Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου, που ξεκίνησε το 2001, είναι πλέον μία από τις σημαντικότερες και μοναδικές, ως προς το περιεχόμενό της, μουσικές καλοκαιρινές διοργανώσεις με στόχο την παρουσίαση εκδηλώσεων υψηλού μουσικού και πνευματικού περιεχομένου, όπως αρμόζει στον Ιερό χώρο της Αποκάλυψης όπου φιλοξενείται
Στα 13 χρόνια της ιστορίας του το Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου έχει παρουσιάσει πλήθος καλλιτεχνών προσφέροντας στο κοινό μια καλοκαιρινή εμπειρία εντελώς διαφορετική από κάθε άλλη μουσική διοργάνωση, σε ανοιχτό χώρο. Δεν είναι τυχαίο ότι κάθε χρόνο το Φεστιβάλ γίνεται πόλος έλξης πολυάριθμων επισκεπτών, που θέλουν να γευτούν την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα των εκδηλώσεων του, αλλά και να απολαύσουν την ομορφιά  που προσφέρει το νησί  και  οι πάντα φιλόξενοι κάτοικοι του. 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ:


Παρασκευή 30 Αυγούστου

Συναυλία στη μνήμη του Θανάση Αναπολιτάνου «Ισχύς μου και ύμνησίς μου ο Κύριος». Η Πειραματική Χορωδία Δήμου Ρόδου επιλέγει εκκλησιαστικούς ύμνους από την ορθόδοξη και δυτική μουσική παράδοση. Διεύθυνση χορωδίας: Γιώργος Σακελλαρίδης, σολίστ: Ελευθερία Ζαράκη (σοπράνο), Λεωνίδας Σακελλαρίδης (τενόρος).

Σάββατο 31 Αυγούστου

Συναυλία για τα 300 χρόνια από την ίδρυση της Πατμιάδας Σχολής (1713 - 2013), από το συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής «Μεσόγειος». Στο πρώτο μέρος, θα ακουστούν  βυζαντινοί ύμνοι (ελληνικά και αραβικά), ενώ στο δεύτερο, λατρευτικά τραγούδια της Μικράς Ασίας και των Δωδεκανήσων.

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου

Συναυλία για την ημέρα προστασίας του περιβάλλοντος «Μες του Αιγαίου τα τραγούδια». Η τραγουδίστρια Καίτη Κουλλιά ερμηνεύει παραδοσιακή μουσική και τραγούδια της Δωδεκανήσου, με τη συνοδεία των Χρήστου Τσιαμούλη (λαούτο - τραγούδι),  Στέλλας Βαλάση (σαντούρι) και Κυριάκου Γκουβέντα (βιολί).

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 
Εκπαιδευτική συναυλία με το έργο του Αλέξανδρου Μούζα, «CAM - MEDIA», στο οποίο η Ορχήστρα Φεστιβάλ της Πάτμου θα συμπράξει με μαθητές του Γυμνασίου του νησιού.

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου
Ο Άλκης Μπαλτάς.
Συναυλία - αφιέρωμα για τα 70 χρόνια από τον θάνατο του Κωστή Παλαμά «...φέγγω εμπρός στην Παναγιά»: η Ορχήστρα Φεστιβάλ Πάτμου, υπό τη διεύθυνση του Άλκη Μπαλτά, ερμηνεύει θρησκευτικά έργα ελλήνων και ξένων συνθετών, διανθισμένα με ποιήματα του Παλαμά, αναφερόμενα κυρίως στην Παναγία.

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου
«Μουσική από την Εσθονία»: η χορωδία κοριτσιών του Μουσικού Γυμνασίου Tallin της Εσθονίας, υπό τη διεύθυνση του Ingrid Korvits, θα ερμηνεύσει θρησκευτικά χορωδιακά τραγούδια του διεθνούς μουσικού ρεπερτορίου.

Πληροφορίες
Δήμος Πάτμου, τηλ.: 22473 60300, 22470 31666, 22470 29363.



ΠΗΓΗ:http://www.patmosfestival.gr/Content.php?PageId=255&Language=el