ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ - ΔΩPΕΑN MΕTPHΣΕIΣ OΣTIKHΣ ΠΥΚNOTHTΑΣ MΕ YΠΕPHXOΓPΑΦHMΑ ΠTΕPNΑΣ ΔIOPΓΑNΩNΕI O ΔHMOΣ ZΑKYNΘOY

18 Ιουλίου - 9 Αυγούστου 
Πέμπτη και Παρασκευή,8:00-13:00
Δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας με υπερηχογράφημα πτέρνας διοργανώνει ο δήμος Ζακύνθου από κοινού με το Εθνικό διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας Πόλεων.Οι υπεύθυνοι θα περιμένουν γυναίκες που θέλουν να εξεταστούν προληπτικά για την οστεοπόρωση. Οι εξετάσεις αυτές, που είναι ολιγόλεπτες, ενδείκνυται για γυναίκες που έχουν μπει στην εμμηνόπαυση, κάνουν χρόνια χρήση κορτιζόνης ή έχουν βεβαρημένο οικογενειακό ιστορικό οστεοπόρωσης.
Οι μετρήσεις οστικής συχνότητας θα πραγματοποιούνται, χωρίς ραντεβού, στις εγκαταστάσεις των κοινωνικών υπηρεσιών δίπλα από τη μαθητική εστία στο ποτάμι. Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να καλέσουν στις Κοινωνικές Υπηρεσίες (26950-22234) από όπου και δίνονται περεταίρω πληροφορίες για το πρόγραμμα.
Αθ. Αρβανιτάκη: “Περιμένουμε μεγαλύτερη προσέλευση του κόσμου”
Πολλά λέγονται και ακούγονται για την οστεοπόρωση. Οι πληροφορίες δεν λείπουν, μάλλον περισσεύουν, προκαλώντας περισσότερο σύγχυση στους ασθενείς και τον απλό κόσμο. Αυτή λοιπόν είναι μια προσπάθεια με απλά λόγια, παραδείγματα, και λίγο χιούμορ να απαντηθούν οι συχνότερες ερωτήσεις σχετικά με την οστεοπόρωση. Η κ. Αρβανιτάκη καλεί όσες γυναίκες χρειάζονται μια τέτοια εξέταση να προσέλθουν μέχρι και της 9 Αυγούστου, και να εκμεταλλευτούν με το καλύτερο δυνατό τρόπο το πρόγραμμα αυτό. Ενδεικτικά μας είπε ότι σε προηγούμενες παρόμοιες διοργανώσεις περίπου πεντακόσιες γυναίκες είχαν εξεταστεί ενώ τώρα επιδιώκεται η αύξηση αυτού του αριθμού.
“Η εξέταση είναι εντελώς δωρεάν” μας τόνισε και απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες που έχουν μπει στην εμμηνόπαυση ή έχουν προβλήματα θυρεοειδούς ή κάνουν χρόνια χρήση κορτιζόνης ή έχουν βεβαρυμένο οικογενειακό ιστορικό οστεοπόρωσης.