ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

ΔΙΗΜΕΡΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΒΑΦΗ ΣΤΗΝ ΝΑΞΟ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
 2 & 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013.Ώρα:20.30
Σημαντικές προσωπικότητες του πολιτισμού και των γραμμάτων θα βρεθούν τις επόμενες μέρες στη Νάξο, για να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις για τον Κ. Καβάφη που διοργανώνει η Βιβλιοθήκη Ανωμερίτη στο πολιτιστικό κέντρο στο Φιλώτι.
Μεταξύ αυτών, ο γνωστός σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, οποίος θα προλογίσει την ταινία του «Καβάφης», ο ποιητής και συγγραφέας Δημήτρης Δασκαλόπουλος, η συγγραφέας και φιλόλογος Μαρία Στασινοπούλου καθώς και ο ποιητής και εκδότης Αντώνης Φωστιέρης.
Επιπλέον, το «παρών» θα δώσουν ο φιλόλογος και πρόεδρος του συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου Αντώνης Τζιώτης και ο Γιώργος Ανωμερίτης.
Οι διήμερες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούνστο Φιλώτι.Ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος θα μιλήσει με θέμα τις «Παρωδίες των καβαφικών ποιημάτων» και η Μαρία Στασινοπούλου θα εξηγήσει «Γιατί ο Καβάφης είναι μεγάλος ποιητής».
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα παρουσιαστεί έκθεση σχεδίων του Νίκου Χατζηκυριάκου – Γκίκα που δημιούργησε για ποιήματα του Καβάφη. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Αυγούστου.
Οι εκδηλώσεις της Λέσχης Ανάγνωσης Βιβλίου της Βιβλιοθήκης Ανωμερίτη, διοργανώνονται για 6η συνεχή χρονιά και αποτελούν για το νησί κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός.