ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

ΒΡΑΒΕΙΑ 50.000 ΕΥΡΩ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ



Tο μεγάλο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από νέους επιστήμονες της περιφέρειας σε συνδυασμό με την εξεταστική περίοδο του Ιουνίου που εξέτρεψε -μερικώς- το πρόγραμμα των φοιτητών υποχρέωσε τους εμπνευστές του διαγωνισμού «Re-Ιnspire Greece» σε παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Ο διαγωνισμός που υλοποιούν από κοινού η GAEA, η Τράπεζα Πειραιώς και η Αμερικανική Γεωργική Σχολή της Θεσσαλονίκης θα επιβραβεύσει 10 καινοτόμες επιχειρηματικές προτάσεις στον πρωτογενή τομέα από νέους έως 35 ετών, με κεφάλαιο κίνησης της τάξης των 25.000 ευρώ και προνομιακό δάνειο (ύψους 25.000 ευρώ) με επιτόκιο 3,5%. Στόχος είναι να δοθεί η δυνατότητα σε νέους ανέργους να δημιουργήσουν δυναμικά εξαγώγιμα προϊόντα, μέσα από μια νέα κουλτούρα γύρω από την καλλιέργεια της γης.

Η GAEA, ελληνική εταιρεία παραγωγής παραδοσιακών προϊόντων υψηλής ποιότητας, με τον διαγωνισμό «Re-Ιnspire Greece» επιδιώκει να συμβάλει στην προώθηση ενός καινοτόμου μοντέλου ανάπτυξης της ελληνικής και αγροτικής παραγωγής, στηρίζοντας ευρηματικές ιδέες νέων ανθρώπων.Ο σκοπός της πρωτοβουλίας είναι διττός. Αφενός να αντιμετωπιστεί η δύσκολη πραγματικότητα που έχει δημιουργηθεί στη χώρα μας και που έχει να κάνει με τη μεγάλη ανεργία που πλήττει τους νέους και τους αναγκάζει να φεύγουν από την πατρίδα τους. Αφετέρου να ανοίξει νέους δρόμους για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της ελληνικής γης.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, οι νέοι ηλικίας 18 έως 35 ετών που ζουν στη χώρα μας αλλά και οι νέοι Ελληνες του εξωτερικού καλούνται να καταθέσουν το επιχειρηματικό τους σχέδιο για την ίδρυση επιχείρησης στην Ελλάδα με αντικείμενο τον πρωτογενή τομέα. Οι νικητές θα λάβουν 25.000 ευρώ έκαστος από την GAEA και επιπλέον 25.000 ευρώ ως δάνειο από την Τράπεζα Πειραιώς.

Περαιτέρω, η GAEA θα ανοίξει την είσοδο στην αγορά για τους νικητές διαθέτοντας το εκτεταμένο παγκόσμιο δίκτυο διανομής της, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή θα προσφέρει πολύτιμες συμβουλές τεχνογνωσίας, ενώ η εταιρεία ορκωτών λογιστών RSM International θα παράσχει στους νικητές δωρεάν νομική και λογιστική υποστήριξη.

Η υποβολή των υποψηφιοτήτων για τον διαγωνισμό μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά στη διεύθυνση http://www.reinspiregreece.com/Contest/», «contest-submission-entry, ενώ οι νικητές θα ανακοινωθούν έως το τέλος του έτους, ύστερα από τη σχετική αξιολόγηση. Oλοι οι ενδιαφερόμενοι για τον διαγωνισμό μπορούν να αντλήσουν περισσότερες πληροφορίες, αλλά και να υποβάλουν ηλεκτρονικά το επιχειρηματικό τους σχέδιο στην ιστοσελίδα www.reinspiregreee.com.

Τα «μπόνους» των νικητών
  • Ενα κεφάλαιο της τάξης των 25.000 ευρώ από την Gaea.
  • Δυνατότητα για ένα χαμηλότοκο δάνειο από την Τράπεζα Πειραιώς, επίσημο συνεργάτη της GAEA σε αυτό το project, για άλλα 25.000 ευρώ.
  • Πρόσβαση στο διεθνές δίκτυο της GAEA που αριθμεί 25 και πλέον χώρες σε όλο τον κόσμο.
  • Υποστήριξη από την Αμερικανική Γεωργική Σχολή.
  • Χρηματοοικονομική τεχνογνωσία από την RSM International.
«Κίνητρο για να μείνουν οι νέοι στη χώρα»
«H Gaea αναζήτησε έναν τρόπο να βοηθήσει τους νέους να παραμείνουν στη χώρα, αξιοποιώντας τις παραγωγικές τους δυνατότητες. Δίνοντας ένα κίνητρο να επιβραβεύσουμε την καινοτομία, προσφέρουμε μια επιπλέον έκφραση της καινοτομίας. Αυτό επιδιώκουμε και προς αυτόν τον ορίζοντα κινούνται και οι αποφάσεις μας», τονίζει ο Αρης Κεφαλογιάννης, CEO Gaea Products

Πηγή ethnos.gr