ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟ POLIS ART CAFÉ

01 Ιουνίου 2013 - 20 Ιουνίου 2013 | Στοά Του Βιβλίου - Polis Art Cafe -- Στοά Του Βιβλίου


ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


• Σάββατο, 1 Ιουνίου, στις 12:30:
Παρουσίαση βιβλίου
Ο Γιώργος Τουλιάτος, δύο φορές πρωταθλητής στην σωματική διάπλαση, με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου του "Διατροφολογία, ασκησεολογία, φαρμακοδιέγερση - Στο άθλημα της σωματοδόμησης" (εκδόσεις Αστάρτη) συναντά από κοντά τους φίλους της άθλησης για υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του. Με τον Γιώργο Τουλιάτο θα συνομιλήσει ο Σταύρος Τσίτουρας.

• Κυριακή, 2 Ιουνίου, στις 20:00:
Παρουσίαση δίσκου
"Αγάπη σ’ αγαπάω" του Χρυσόστομου Σταμούλη
Οι εκδόσεις Αρμός παρουσιάζουν την πέμπτη δισκογραφική δουλειά του Χρυσόστομου Σταμούλη μαζί με ένα βιβλίο με κείμενα για την αγάπη, που ο συνθέτης επέλεξε, των: Όσκαρ Ουάϊλντ, Χαλίλ Γκιμπράν, Μάνου Χατζιδάκι, Σολομώντα (Άσμα Ασμάτων), Τάσου Λειβαδίτη, Βασιλείου Αγκύρας, Τάκη Βαρβιτσιώτη και Νίκου Γαβριήλ Πεντζίκη. Στίχοι: Χρυσόστομος Σταμούλης, Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, Παναγιώτης Θωμά, Σόνια Κούμουρου. Τραγουδούν οι: Μελίνα Κανά, Γεράσιμος Ανδρεάτος και Απόστολος Ρίζος. Παίζουν οι: Θάνος Σταυρίδης και Δημήτρης Λάππας.


• Δευτέρα, 3 Ιουνίου, στις 20:00
Παρουσίαση βιβλίου
Οι εκδόσεις Αγγελάκη προσκαλούν το κοινό στην παρουσίαση των βιβλίων του σκηνοθέτη - συγγραφέα Νίκου Περέλη "Η διαθήκη του Αχιλλέα" (διηγήματα) και "Η επιστροφή της Φελάχας" (θέατρο). Για τα βιβλία θα μιλήσουν: Γιάννης Κακουλίδης, Νίκος Περέλης. Παρεμβάσεις: Τζένη Καλλέργη - Νίκη Μαυροειδή. Συμμετέχουν: Άννα Φόνσου, Νίκος Βερλέκης, Τρύφων Παπουτσής.


• Τρίτη, 4 Ιουνίου, στις 20:00:
Γιορτή για την ποίηση της Νίνας Ναχμία
Οι εκδόσεις Χαραμάδα, με αφορμή το νέο ποιητικό βιβλίο της Νίνας Ναχμία "Τώρα που ξέρω, λείπεις" προσκαλούν τους φίλους της ποίησης σε μια γιορτή αφιερωμένη στην ποιήτρια και στο έργο της.


• Τετάρτη, 5 Ιουνίου, στις 20:00:
Παρουσίαση βιβλίου
Το Polis Art Cafe και οι εκδόσεις Μεταίχμιο προσκαλούν το κοινό στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Ζέφης Κόλια "Λώρα, η τελευταία των Μαρξ". Τη Ζέφη Κόλια και το βιβλίο της παρουσιάζει στο κοινό η Σώτη Τριανταφύλλου.


• Πέμπτη, 6 Ιουνίου, στις 20:00:
Παρουσίαση βιβλίου
Οι εκδόσεις Απόπειρα παρουσιάζουν τη νουβέλα της Έρσης Σεϊρλή "Γράμμα στον εχθρό μου".


• Παρασκευή, 7 Ιουνίου, στις 20:00:
Παρουσίαση βιβλίου
Οι εκδόσεις Φίλντισι παρουσιάζουν το βιβλίο του Νάσου Χριστογιαννόπουλου "Ομηρομυθεύματα - Ξαναδιαβάζοντας την Ιλιάδα". Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Λαοκράτης Βάσσης, η Σεμίνα Διγενή, η Μίνα Αδαμάκη, η οποία θα διαβάσει, και η Μαρία Γεωργιάδου, η οποία επίσης θα διαβάσει αποσπάσματα.


• Σάββατο, 8 Ιουνίου, στις 12:30:
Παρουσίαση βιβλίου
Οι εκδόσεις Ιβίσκος παρουσιάζουν το βιβλίο του Τηλέμαχου "Ροδοπέταλα σε μια επανάσταση". Για το βιβλίο θα μιλήσουν: Δημήτρης Παπαγεωργίου (συγγραφέας), Γεώργιος Μουστάκης (συγγραφέας), Δέσποινα Παπαγιαννοπούλου (φιλόλογος) και ο συγγραφέας Τηλέμαχος.


• Κυριακή, 9 Ιουνίου, στις 20:00:
Παρουσίαση βιβλίου - CD
Η Μ.Κ.Ο. "Orpheum phonograph" παρουσιάζει την πρώτη της παραγωγή, το βιβλίο - CD του Σταύρου Κουρούση "Από τον ταμπουρά στο μπουζούκι". Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι ομιλητές - ερευνητές Πάνος Σαββόπουλος και Ηλίας Μπαρούνης. Θα συμμετάσχουν ρεμπέτικα συγκροτήματα.


• Δευτέρα, 10 Ιουνίου, στις 20:00:
Παρουσίαση βιβλίου
Οι εκδόσεις Ταξιδευτής παρουσιάζουν το βιβλίο της Αντιγόνης Κοκκινάκου "Μην κοιτάς την άμμο".


• Τρίτη, 11 Ιουνίου, στις 20:00:
Παρουσίαση βιβλίου
Οι εκδόσεις Κλειδάριθμος παρουσιάζουν το βιβλίο της Χριστίνας Σωτηροπούλου "Καφές με Ούλεν". Για το βιβλίο θα μιλήσουν: Ανδρέας Στάικος (συγγραφέας-θεατρικός συγγραφέας-μεταφραστής), Αλέξανδρος Κακαβάς (σεναριογράφος-σκηνοθέτης), Κέλλη Ουσαντζοπούλου (επιμελήτρια-μεταφράστρια).


• Πέμπτη, 13 Ιουνίου, στις 20:00:
Παρουσίαση βιβλίου
Οι εκδόσεις Ιωλκός παρουσιάζουν το ποιητικό βιβλίο του Άλκη Παπαντωνίου "Αλγοδοχείο".


• Πέμπτη, 20 Ιουνίου, στις 20:00:
Πρόσκληση στο MuSci café: Το μέλλον της μουσικής εκπαίδευσης
Με θέμα: "Εκπαιδευτικές διαδρομές στη μουσική: νέοι τρόποι προσέγγισης της μουσικής εκπαίδευσης"
Συμμετέχουν: η επίκουρη Καθηγήτρια κα. Χριστίνα Αναγνωστοπούλου και η μεταδιδακτορική ερευνήτρια κα. Αγγελική Τριανταφυλλάκη από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών Πανεπιστημίου Αθηνών, Τομέας Τεχνολογίας Ήχου, Μουσικοπαιδαγωγικής και Βυζαντινής Μουσικολογίας, που θα παρουσιάσουν το Ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό έργο: M.I.R.O.R. (Musical Interaction Relying on Reflexion). Διαδικτυακή σύνδεση με τον αναπληρωτή καθηγητή και μουσικό Oded Ben Horin από το Haugesund University College, Faculty of Learning and Culture, Music department στο Stord της Νορβηγίας που θα μιλήσει για την καινοτόμα εκπαιδευτική δράση "Write a Science Opera", ενώ θα είναι παρόντες ο Δρ. Σοφοκλής Σωτηρίου, υπεύθυνος του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης των εκπαιδευτηρίων Ελληνογερμανικής Αγωγής, που θα προβάλλει την ανοιχτή, εκπαιδευτική πλατφόρμα με κοινωνικό χαρακτήρα και πολύγλωσσο ψηφιακό περιεχόμενο "Open discovery space" και ο κ. Αντώνης Πλέσσας, μουσικός, συνθέτης, παραγωγός και εκπαιδευτής μουσικής τεχνολογίας.


Επειδή ο αριθμός των θέσεων θα είναι περιορισμένος, είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο link παρακάτω, συμπληρώνοντας στο πεδίο "μήνυμα" το: "MuSci Café".


Διεύθυνση: Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου Τηλέφωνο: 2103249588
Σάββατο 01 Ιουνίου 2013, ώρες: 12:30
Κυριακή 02 Ιουνίου 2013, ώρες: 20:00
Δευτέρα 03 Ιουνίου 2013, ώρες: 20:00
Τρίτη 04 Ιουνίου 2013, ώρες: 20:00
Τετάρτη 05 Ιουνίου 2013, ώρες: 20:00
Πέμπτη 06 Ιουνίου 2013, ώρες: 20:00
Παρασκευή 07 Ιουνίου 2013, ώρες: 20:00
Σάββατο 08 Ιουνίου 2013, ώρες: 12:30
Κυριακή 09 Ιουνίου 2013, ώρες: 20:00
Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013, ώρες: 20:00
Τρίτη 11 Ιουνίου 2013, ώρες: 20:00
Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013, ώρες: 20:00
Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013, ώρες: 20:00