ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ "H TEXNΗ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ"

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
8-11 Ιουνίου 2013.Ώρες λειτουργίας: 11:00-21:00
Ομαδική εικαστική έκθεση των μελών του Κέντρου Επαγγελματικής Προεργασίας & Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης - ΚΕΠ του Αιγινητείου Νοσοκομείου σε συνεργασία με το πρόγραμμα «αντι-στίγμα» του ΕΠΙΨΥ.
Η έκθεση περιλαμβάνει έργα των μελών της ομάδας «Εικαστικών Τεχνών» που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης των ασθενών. Στην ομάδα οι ασθενείς ενθαρρύνονται να εκφράσουν τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους, ενώ μέσα από τη διαδικασία της δημιουργίας αναδεικνύεται το έργο στο οποίο συμπυκνώνεται τόσο το βίωμα της ψυχικής νόσου όσο και η καλλιτεχνική έκφραση. Το έργο τέχνης γίνεται, έτσι, προέκταση του «ψυχικού χώρου», ένα επιπρόσθετο πεδίο ψυχικής ύπαρξης και λειτουργίας, ένα πεδίο επαφής με τον κόσμο και τον εσώτερο εαυτό.
Ο ιδιαίτερος χαρακτήρας της έκθεσης εντοπίζεται στην ενεργό συμμετοχή των επισκεπτών της σε μια διαδικασία αποστιγματισμού της ψυχικής νόσου. Το Σάββατο, 8 Ιουνίου, στις 8 μμ, θα ξεκινήσει διαδραστική εικαστική παρέμβαση, όπου οι επισκέπτες θα κληθούν να «διαγράψουν» στιγματιστικές λέξεις, στερεότυπα και προκαταλήψεις, μέσα από μια συμβολική εικαστική πράξη. Η διαδραστική παρέμβαση θα λειτουργεί σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης.
Πληροφορίες: 2106516923, 210 6170822  email: antistigma@epipsi.eu, keprehab@eginitio.uoa.gr
Τεχνόπολις, Γκάζι 
Διεύθυνση: Πειραιώς 100