ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Επιμελητηρίου Ηλείας, διοργανώνει Περιφερειακό Συνέδριο στην Αρχαία Ολυμπία και τον Πύργο στις 7 και 8 Ιουνίου 2013 με θέμα: "Αναπτυξιακές Πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της οικονομικής κρίσης - Οι δυνατότητες για τη Δυτική Ελλάδα".
Η εν λόγω εκδήλωση υποστηρίζεται, επίσης, από τους Δήμους Αρχαίας Ολυμπίας και Πύργου και αποτελεί μέρος μίας ευρύτερης εκστρατείας ενημέρωσης των πολιτών για τις πολιτικές τις Ευρωπαϊκής Ένωσης και ιδιαίτερα για τη νομοθετική ατζέντα και τις πολιτικές προτεραιότητες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθότι το 2013 έχει ανακηρυχθεί Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών, αλλά και ενόψει των ευρωπαϊκών εκλογών του 2014.

Την Παρασκευή, 7 Ιουνίου και ώρα 11:00 θα διεξαχθεί στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο στον Πύργο ενημερωτικό σεμινάριο για τον Τοπικό και Περιφερειακό Τύπο και τα ΜΜΕ με θέμα: "Γράφοντας για την Ευρώπη: Θέματα και Εργαλεία".

Το εν λόγω σεμινάριο συνδιοργανώνεται με την ΕΣΗΕΠΗΝ και σκοπός του είναι αφενός, η εξοικείωση των δημοσιογράφων των περιφερειακών ΜΜΕ της Δυτικής Ελλάδας με επίκαιρα ζητήματα ευρωπαϊκού προσανατολισμού και, αφετέρου, η ενημέρωσή τους για την αποτελεσματικότερη χρήση των υπηρεσιών που προσφέρονται στον Τύπο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Θα συμμετάσχουν ως ομιλητές το Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Σπύρος Δανέλλης και ο Ζώης Μαρίνος, εκπρόσωπος της ΕΣΗΕΠΗΝ.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν, επίσης, την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις από τον Εκπρόσωπο Τύπου του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Κωνσταντίνο Τσουτσοπλίδη, και τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας Τύπου της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Carlos Martin Ruiz de Gordejuela, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των συμμετεχόντων. Το σεμινάριο θα συντονίσει ο Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Λεωνίδας Αντωνακόπουλος.

Την ίδια ημέρα και ώρα 18:30, θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο ΣΠΑΠ στην Αρχαία Ολυμπία Ημερίδα με θέμα: "Αναπτυξιακές Πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της οικονομικής κρίσης - Οι δυνατότητες για τη Δυτική Ελλάδα". Ο πρώτος κύριος θεματικός άξονας της συζήτησης θα είναι: "Στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανάπτυξη", με κύριους ομιλητές τα Μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γιώργο Κουμουτσάκο, Frank Engel (Λουξεμβούργο) και Θόδωρο Σκυλακάκη, καθώς και τον Επικεφαλής του Τμήματος Επικοινωνίας, Εταιρικών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Δικτύων της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Άρη Περουλάκη. Η δεύτερη θεματική ενότητα θα είναι: "Γεωργία, Τουρισμός, Πολιτισμός: πυλώνες για την οικονομική ανάπτυξη της περιφέρειας", με κύριους ομιλητές τα Μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γιώργο Παπανικολάου, Σπύρο Δανέλλη, Νίκο Χρυσόγελο και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηλείας Κώστα Νικολούτσο. Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τζαβάρας, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας και ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Ευθύμιος Κοτζάς, ενώ τις εργασίες της Ημερίδας θα συντονίσει ο Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Λεωνίδας Αντωνακόπουλος. Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή στο κοινό.

Το Σάββατο, 8 Ιουνίου στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο στον Πύργο συνάντηση κλιμακίου Μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στελεχών της ΕΕ με τους αρμόδιους φορείς, τις περιφερειακές και τοπικές αρχές, τα επιμελητήρια, τις επιχειρήσεις, τις ενώσεις πολιτών, τα ΜΜΕ, καθώς και κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη. Εκτός από τα Μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ως κεντρικοί ομιλητές θα συμμετάσχουν ο Δήμαρχος Πύργου, Μάκης Παρασκευόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Χαράλαμπος Καφύρας και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, Κώστας Νικολούτσος.

Το Σάββατο, επίσης, θα πραγματοποιηθεί μετάβαση του κλιμακίου στο Κατάκολο και ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Λιμενικής Επιτροπής, Δημήτρη Αποστολόπουλο, καθώς και επίσκεψη εργασίας στο "Κτήμα Μερκούρη".


Για περισσότερες πληροφορίες:
ΤΣΟΥΤΣΟΠΛΙΔΗΣ Κωνσταντίνος (+30) 210 32 71 011 (Αθήνα)
Εκπρόσωπος Τύπου Γραφείου (+30) 6973 699 886 (κινητό)
Ενημέρωσης του ΕΚ στην Ελλάδα (+33) 3 881 73822 (Στρασβούργο)
e-mail : constantinos.tsoutsoplides@europarl.europa.eu

ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Λεωνίδας (+30) 210 32 71 011 (Αθήνα)
Επικεφαλής Γραφείου Ενημέρωσης (+30) 6943 100 303 (κινητό)
του ΕΚ στην Ελλάδα (+33) 3 881 74356 (Στρασβούργο)
e-mail : leonidas.antonakopoulos@europarl.europa.eu