ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ - ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ "ΜΙΚΡΟΙ ΗΡΩΕΣ"

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ 
ΔΕΥΤΕΡΑ 10 Ιουνίου 2013.
Ώρα:19.00

Η Θεατρική Ομάδα "Μικροί Ήρωες" ανεβάζει τις παραστάσεις "Το Γαλάζιο Ρόδο" και "Η Αστραδενή και το Δέντρο των Συναισθημάτων".
Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μελίνα Μερκούρη, Γλυφάδα.Διεύθυνση: Ανατολικής Ρωμυλίας 127 Τηλ:2109620117
Το Γαλάζιο Ρόδο
Η συνέχεια του ομότιτλου έργου της Ξένιας Καλογεροπούλου επί της σκηνής του Θεάτρου "Μελίνα Μερκούρη", όπου ανεβαίνει από την Παιδική Θεατρική Ομάδα "Μικροί Ήρωες" την Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013 , στις 19:00. Μιλώντας για το έργο -τιμήθηκε με το βραβείο Κάρολος Κουν ως το καλύτερο ελληνικό θεατρικό έργο της περιόδου 2000-2001, κυκλοφορεί σε βιβλίο και έχει ήδη μεταφραστεί στα ρωσικά, τα γαλλικά και τα βουλγαρικά. Η Ξένια Καλογεροπούλου είναι ο άνθρωπος που άλλαξε το παιδικό θέατρο στην Ελλάδα, αφού είδε τα παιδιά ισότιμα με τους ενήλικες θεατές και επένδυσε πολύ στην ποιότητα.
Ένα βασιλόπουλο βλέπει την ζωγραφιά μιας βασιλοπούλας που κρατάει ένα γαλάζιο ρόδο, την ερωτεύεται και ξεκινάει να την βρει στα πέρατα του κόσμου.
Συντελεστές παράστασης
Σκηνοθεσία: Μπούρα Έφη
Κατασκευή Σκηνικών: Άννα Χουσιάδα
Κουστούμια: Ρούλα Οικονόμου
Μουσική: Κώστας Κονιτόπουλος
Πιάνο: Γιάννης Μίνος
Βίντεο: Αναστασία Γιέμελου
Παίζουν οι ηθοποιοί: Ευαγγελάτου Τάτια, Καστρινάκη Ελίνα, Καστρινάκης Αλκιβιάδης, Μαρκοπούλου Αντριάνα, Παπακωνσταντίνου Μίμης, Σουρμελή Δήμητρα, Τελώνη Ευτυχία, Τζανή Δανάη, Τζανή Ελπίδα, Τσινκ Ντανιέλ, Τσουκάτου Κατερίνα, Τσουκάτου Μυρτώ, Φαρμάκη Βίκυ, Χατζής Νικόλας.
Η Αστραδενή και το Δέντρο των Συναισθημάτων
Σημείωμα Σκηνοθέτη:
"Πέρασαν εννέα μήνες με θεατρικό παιχνίδι. Μήνες γεμάτοι έκπληξη, αμηχανία για το καινούργιο, χαρά για την συμμετοχή και την επικοινωνία, κέφι και δημιουργία. Έτσι διαλέξαμε σαν πρώτο θέμα για να διερευνήσουμε τα χρώματα κι αυτό γιατί όλα γύρω μας είναι χρώμα, η φύση το περιβάλλον. Αλλά και μέσα μας τα χρώματα έχουν πάρει ρόλο αναπαραστατικό που άλλες φορές συνδέεται με καταστάσεις που έχουμε ζήσει και άλλες φορές με συναισθήματα. Το παραμύθι είναι ο μόνος κόσμος όπου το καλό νικά και το κακό τιμωρείται και όπου τα παιδιά νιώθουν ασφάλεια. Είναι μεγάλη συναισθηματική τροφή και ενδυναμώνει τις συναισθηματικές άμυνες τους".
Συντελεστές παράστασης
Σκηνοθεσία: Μπούρα Έφη
Κατασκευή Σκηνικών: Άννα Χουσιάδα
Κουστούμια: Ρούλα Οικονόμου
Μουσική: Κώστας Κονιτόπουλος
Βίντεο: Αναστασία Γιέμελου
Παίζουν οι ηθοποιοί: Αντωνόπουλος Γιώργος, Αντωνοπούλου Ζωή, Ζεππάτου Μαλβίνα, Καραγεώργου Ανδριάνα, Καρακάση Νικολέττα, Κεράνη Άννα, Ρήγας Βασίλης, Σαλιβέρου Σύλια, Σταματογιάννη Λυδία, Τσάμπα Χρυσταλλένη, Χαριτίδη Αλεξάνδρα, Χατζής Άγγελος, Χελιουδάκη Ειρήνη, Ξυπτέρα Σύλβια.