ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ - ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΗΣ ΕΡΤ στη ΡΟΔΟ

EIΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 Ιουνίου 2013.

Ώρα:21.00

Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ με σολίστ τον τενόρο Γιάννη Χριστόπουλο και διευθυντή τον Ανδρέα Τσελίκα, δίνει μια μοναδική συναυλία στη Ρόδο.
Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μερικά από τα δημοφιλέστερα αριστουργήματα όλων των εποχών, -μεταξύ άλλων- από τους «Γάμους του Φίγκαρο» (εισαγωγή) του Mozart, τον «Κουρέα της Σεβίλλης» (εισαγωγή) του Rossini, αποσπάσματα από την «Κάρμεν» του Bizet, το ατμοσφαιρικό «Nessun dorma» από την όπερα «Turandot» του Puccini καθώς και ιταλικές καντσόνες.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ:

1. W. A. Mozart: «Οι Γάμοι του Φίγκαρο» Εισαγωγή
2. G. Rossini: «Ο κουρέας της Σεβίλλης» Εισαγωγή
3. G. Bizet: «Κάρμεν» Σουίτα Αρ.1 ( αποσπάσματα)
Aragonaise, Seguedille, LesToreadors

4. G. Donizetti: «Una furtive lagrima» άρια από την όπερα «Το ελιξίριο του έρωτα»
5. G. Verdi: «La donna e mobile» άρια από την όπερα «Rigoletto»
6. G. Puccini: «Nessun dorma» άρια από την όπερα «Turandot»
7. E. Grieg: «Peer Gynt» Σουίτα Αρ.1

«Το τραγούδι της Σολβέιγ» «Στην αίθουσα του Βασιλιά των βουνών»
8. Μ. de Falla: «Ο Μάγος Έρως» μπαλέτο παντομίμα σε μία πράξη. (αποσπάσματα)
9. G. Gimenez: «Οι γάμοι του Luis Alonso» Intermezzo
10. E. De Curtis: «Torna a Surriento» (Ιταλική καντσόνα)

11. C. Bixio: «Mamma» (Ιταλική καντσόνα)
12. E. De Curtis: «Non ti scordar di me» (Ιταλική καντσόνα)
13. A. Lara: «Granada»

Γιάννης Χριστόπουλος
Ο τενόρος Γιάννης Χριστόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε μουσική. Το 1998 τιμήθηκε με την υποτροφία Αλεξάνδρας Τριάντη, από το Σύλλογο "Οι Φίλοι της Μουσικής" και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο κλασικό τραγούδι στην Κρεμόνα της Ιταλίας με τη Μασάκο-Τανάκα Πρόττι. Ερμήνευσε πρωταγωνιστικούς ρόλους κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και την Εθνική Λυρική Σκηνή.

Συνεργάστηκε με όλες τις σημαντικές ελληνικές ορχήστρες. Εμφανίστηκε σε διεθνή φεστιβάλ και παραγωγές όπερας (Κάρνεγκι Χολ Νέας Υόρκης, Εθνικό Μέγαρο Μουσικής Μαδρίτης, Θέατρο Μουσικού Φλωρεντινού Μάη, Όπερα Καΐρου).

Ηχογράφησε έργα όπως: Η επιστροφή της Ελένης, Στον τόπο μου τέλεια ξένος του Θάνου Μικρούτσικου, Αποκάλυψη του Ιωάννου του Τάσου Ιωαννίδη, Χρονικό της Αλώσεως του Γιώργου Χατζηνάσιου. Από το 2008 μέχρι το Νοέμβριο του 2012 ήταν πρόεδρος του Συλλόγου Πρωταγωνιστών της ΕΛΣ.

Ανδρέας Τσελίκας
Ο Έλληνας αρχιμουσικός Ανδρέας Τσελίκας αναδείχτηκε διεθνώς μετά την απονομή του βραβείου "Encouragement Award" στον 5ο Διεθνή Διαγωνισμό για νέους μαέστρους "Jean Sibelius" (Ελσίνκι, 2005) και μετά από πολυάριθμα 1α βραβεία στο Διεθνή Διαγωνισμό για Διευθυντές ορχήστρας "Wiener Meisterkurse" στη Βιέννη, Αυστρίας, κατά τα έτη 2001-2005.

Μετά τις σπουδές του στην Ελλάδα με τον διαπρεπή συνθέτη και μαέστρο Θόδωρο Αντωνίου, συνέχισε τις σπουδές του στη διεύθυνση ορχήστρας και στη σύνθεση στο Πανεπιστήμιο για Μουσική της Βιέννης με τους Leopold Hager, Erwin Acel και Herbert Lauermann.

Από το 1998, ο Τσελίκας έχει διευθύνει όπερες, μπαλέτα και συναυλίες σε μερικές από τις σημαντικότερες αίθουσες του κόσμου όπως το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το θέατρο Ολύμπια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, το Konzerthaus της Βιέννης, το Finlandia Hall στο Ελσίνκι, το Radio Kulturhaus της Κοπενγχάγης κ.α.

Οι συναυλίες περιελάμβαναν σημαντικά έργα του ρεπερτορίου, συναυλίες γκαλά με τραγουδιστές και σολίστ, καθώς και όπερες και μπαλέτα. Από το 2005 διευθύνει σε τακτική βάση την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ και τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων, αναδεικνύοντας νέους συνθέτες, σολίστες και τραγουδιστές. Επαινετικές κριτικές έχουν δημοσιευτεί για πολυάριθμες συναυλίες του.

Μεγάλες επιτυχίες αποδίδονται σε συνεργασίες υψηλού κύρους όπως για Το Μυστικό Βασίλειο, Παπουτσωμένο Γάτο, Giselle και Onegin (νέες παραγωγές) με την Ε.Λ.Σ., Semele με τη Σ.Ο.Δ.Α., Πρωτοχρονιάτικο γκαλά με την Κ.Ο.Θ. 2011 καθώς και την καλοκαιρινή τουρνέ 2012 με την Κ.Ο.Α. υπό την σκέπη του Συλλόγου Φίλων της Μουσικής.

Τιμητικές μετακλήσεις του επέτρεψαν να διευθύνει τις ορχήστρες Oradea και Satu Mare Philharmonic Orchestra της Ρουμανίας, την Tirana Chamber Orchestra της Αλβανίας, την Lugansk Philharmonic Orchestra της Ουκρανίας και την ALEA III της Βοστώνης.

Μελλοντικές συνεργασίες με σημαντικούς φορείς τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού βρίσκονται υπό προγραμματισμό.

Ο Ανδρέας Τσελίκας από το 1998 είναι μόνιμος αρχιμουσικός της Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Αθηναίων και διετέλεσε Συνεργάτης Αρχιμουσικός της Εθνικής Λυρικής Σκηνής κατά τα έτη 2006-2010.