ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: ΑΡΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙΝΟΣΚυριακή 9 Ιουνίου 2013 και ώρες 13:00-14:30 μ.μ.|Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.


ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


Με αφορμή την έκθεση του γλύπτη Θόδωρου Παπαγιάννη, «Τα Φαντάσματά μου-Ο Άρτος», στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ., διοργανώνεται αυτήν την Κυριακή, 9 Ιουνίου η έκτη στη σειρά εκδήλωση γευσιγνωσίας με τίτλο «Άρτος και Οίνος».

Το ψωμί και το κρασί, δυο αγαθά με πολλαπλούς συμβολισμούς και με βαρύνουσα σημασία για τον άνθρωπο, αποτελούν βασικά προϊόντα της μητέρας γης, αλλά και στοιχεία πολιτισμού παν-ανθρώπινα. Τον άρτο και τον οίνο, το σώμα και το αίμα του Χριστού, θέλουμε να τιμήσουμε τις ημέρες του Πάσχα.

Από τις 13.00 ως τις 14.30 οι επισκέπτες, χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση, θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάζουν στον αύλειο χώρο του Τελλογλείου διάφορες ετικέτες κρασιών-οίνος ευφραίνει καρδίαν- και ποικιλία ψωμιού-βασική τροφή του ανθρώπου- και να προμηθεύονται κρασιά και αρτοσκευάσματα σε προσιτές τιμές.

Στις εκδηλώσεις θα παίρνουν μέρος παραγωγικές μονάδες αρτοσκευασμάτων από τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή της και οινοπαραγωγοί από τη γη της Μακεδονίας, σε μια προσπάθεια άμεσης επικοινωνίας με τους φίλους του κρασιού, επαγγελματίες και καταναλωτές.

Αυτήν την Κυριακή συμμετέχουν στη διοργάνωση η αρτοποιία - ζαχαροπλαστική «Γατίδης Fresh και η οινοποιία «Α. Μπαμπατζιμ Ο.Ε.». Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.