ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Κυριακή 19 Μαΐου 2013

ΕΚΘΕΣΗ RED BULL COLLECTIVE ART


20 Μαΐου 2013-27 Μαΐου 2013|Akto Art&Design College

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Για περίπου ένα μήνα περισσότεροι από 2000 επίδοξοι καλλιτέχνες από 85 χώρες συνέβαλαν στην προσπάθεια για τη δημιουργία ενός έργου τέχνης που σήμερα ξεπερνά το 1,3 χλμ σε μήκος- 500 μέτρα μεγαλύτερο από το Burj Khalifa, το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο. Σε συνεργασία με την Adobe, το Red Bull Collective Art αποτέλεσε μια πρωτόγνωρη προσπάθεια δημιουργίας ενός παγκόσμιου συνεχόμενου έργου τέχνης χωρίς προηγούμενο.


Το πρωτοποριακό art project περνάει αυτό το μήνα στη δεύτερη φάση του. Από το Λονδίνο και το Όσλο μέχρι την Πόλη του Μεξικό και τη Μελβούρνη διοργανώνονται εκθέσεις όπου φιλοξενούνται επιλεγμένα έργα καλλιτεχνών που συνέβαλαν στην προσπάθεια αυτή. Έτσι και στην Αθήνα, στο κολέγιο Τέχνης, Design & Media «AKTO», εγκαινιάζεται στις 20 Μαΐου, ώρα 20:00, η έκθεση «Red Bull Collective Art» η οποία θα διαρκέσει έως τις 27 Μαΐου, φιλοξενώντας μερικά από τα έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.

Εμπνευσμένο από την περίφημη σουρεαλιστική τεχνική «Cadavre exquís», το Red Bull Collective Art έδωσε την ευκαιρία σε όλους. Σχεδιαστές και καλλιτέχνες, μέχρι φωτογράφοι και σκιτσογράφοι δοκίμασαν τις εικαστικές τους ικανότητες συμβάλλοντας online στη δημιουργία ενός μοναδικού, συνεχόμενου έργου τέχνης. Η “Cadavre exquís” είναι μια τεχνική συλλογικής δημιουργίας, η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από το σουρεαλιστικό κίνημα το 1925. Πρόκειται για μια μέθοδο κατά την οποία ψηφίδες από λέξεις ή εικόνες συναρμολογούνται συλλογικά. Έτσι και στο Red Bull Collective Art, κάθε συμμετέχων είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει το έργο του προηγούμενου χρήστη και να το εξελίξει στα πλαίσια του συλλογικού project.

Διεύθυνση: Ευελπίδων 11Α 
Τηλέφωνο: 2105230130
e-mail: info@akto.gr
Δευτέρα έως Παρασκευή: 09:00 με 21:00
Σάββατο: 09:00 με 13:00