ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΩΝ : O ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΗΣ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Τετάρτη 22 Μαΐου 2013.Ώρα:10:00-15:00 
Θα παρουσιαστούν στο αμφιθέατρο του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών τα αποτελέσματα των τριών πιλοτικών προγραμμάτων φιλαναγνωσίας της Διεύθυνσης Π.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τρείς Σχολικούς Συμβούλους της Αν. Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής.
Μεγάλο μέρος της δράσης και ειδικότερα το «Πάμε Τελλόγλειο με τη Διεύθυνση Π.Ε. Αν. Θεσσαλονίκης για να διαβάσουμε ιστορίες και ποιήματα, να δράσουμε και να ταξιδέψουμε μέσα από έργα τέχνης» πραγματοποιήθηκε στο Τελλόγλειο Ίδρυμα.

Τα παιδιά, υπό την καθοδήγηση της κας Έλενας Αρτζανίδου, συνδύαζαν ζωγραφιές ή θεατρικά δρώμενα που είχαν ετοιμάσει με τις τρεις μεγάλες περιοδικές εκθέσεις «Ευρώπη και Ελληνικοί Μύθοι» του Μουσείου του Λούβρου, «Τα Φαντάσματά μου – Ο Άρτος» του Θόδωρου Παπαγιάννη και «Η Θεσσαλονίκη των Τέλλογλου». 
Με τη βοήθεια της κας Χριστίνας Τσαγκάλια ενθαρρύνθηκαν να ανακαλύψουν το συνδετικό κρίκο ανάμεσα στη λογοτεχνία και στις εικαστικές τέχνες. Στη δράση που πραγματοποιήθηκε στο Τελλόγλειο συμμετείχαν από τον Οκτώβριο 2012 έως τον Απρίλιο 2013, 290 μαθητές από 14 σχολικές τάξεις.
Η Ημερίδα είναι μία πρωτοβουλία της Δ/νσης Π.Ε. Αν. Θεσσαλονίκης, Σχολικών Συμβούλων της 7ης Περιφέρειας Π.Ε. Αν. Θεσσαλονίκης και της 2ης και 3ης Περιφέρειας Π.Ε. Χαλκιδικής.