ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣυνεχίζεται για 3η συνεχόμενη χρονιά στο Παναθηναϊκό Στάδιο το πρόγραμμα "Αγαπώ τον αθλητισμό – Kids’Athletics" που αποτελεί ένα καινοτόμο πρόγραμμα επιμορφωτικών επισκέψεων και αθλητικών δραστηριοτήτων για τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της Ελλάδας.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε δύο ηλικιακές κατηγορίες, η πρώτη αφορά στις Α’, Β’ και Γ’ ’ τάξεις Δημοτικού Σχολείου και η δεύτερη στις Δ’, Ε’ και ΣΤ τάξεις και για το 2013 πραγματοποιείται μέχρι και τις 7 Ιουνίου στο χώρο του Παναθηναϊκού Σταδίου στην Αθήνα, καθημερινά από τις 9:00 π.μ έως 13:00 μ.μ, από έμπειρους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής, Ολυμπιονίκες και διακεκριμένους αθλητές και πρωταθλητές.
Το υλοποιεί η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή σε συνεργασία με το υπ. Παιδείας, τον ΣΕΓΑΣ, την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας.
 Το "Αγαπώ τον Αθλητισμό – Kids’ Athletics" προσφέρει στους μαθητές, μέσω ενός συγχρόνου συστήματος αυτόματης ξενάγησης, ένα πλούσιο εκπαιδευτικό και πληροφορικό υλικό για την ιστορία του Παναθηναϊκού Σταδίου, ενός διαχρονικού σύμβολου ιστορίας, πολιτισμού και αθλητισμού στο κέντρο της Αθήνας. Παράλληλα, μέσω ενός οργανωμένου αθλητικού προγράμματος, οι μικροί μαθητές έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τα αγωνίσματα του στίβου, το βόλεϊ και το μπάσκετ.
Τη γνωριμία τους με τα αγωνίσματα του στίβου οι μαθητές βιώνουν μέσω του προγράμματος "Κids’ Athletics" και του βόλεϊ και του μπάσκετ μέσω του προγράμματος "Αγαπώ τον Αθλητισμό". Το δίωρο πρόγραμμα "Kids’ Athletics" που δημιούργησε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου αποτελεί ένα σύνολο κινητικών και λειτουργικών δεξιοτήτων προσαρμοσμένων στις ανάγκες των παιδιών, ανάλογα με την ηλικία τους και περιλαμβάνει τρεις ομάδες αγωνισμάτων: τα αγωνίσματα δρόμου, τις ρίψεις και τα άλματα.
Το επίσης δίωρο πρόγραμμα "Παίζω βόλεϊ" της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, περιλαμβάνει ασκήσεις , στόχους και καρφιά με ειδικές μπάλες, πάλι ανάλογα με την ηλικία των παιδιών, και υλοποιείται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον στίβο του Σταδίου. Επιπλέον, οι μαθητές έρχονται σε επαφή με το δημοφιλές άθλημα του μπάσκετ και τα μυστικά του.
Η Σοφία Παπαδοπούλου (ιστιοπλοΐα), η Σοφία Κλιγκοπούλου (μπάσκετ), η Ελένη Πλατάνα (πυγμαχία), η Ιωάννα Μπούζιου (σόφτμπολ), ο Παύλος Καγιαλής (ιστιοπλοΐα,) η Bιργινία Κραβαριώτη (ιστιοπλοΐα), η Ελευθερία Παλαιολόγου (πυγμαχία) αναλαμβάνουν την εκπαίδευση των παιδιών κατά τη δίωρη παραμονή τους στο στάδιο. Στο τέλος του προγράμματος επιβραβεύεται τόσο η προσπάθεια όσο και η συμμετοχή των παιδιών, με την προσφορά σε όλους τους μαθητές αναμνηστικών διπλωμάτων, μεταλλίου συμμετοχής και αναμνηστικού βιβλίου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και την Ολυμπιακή Εκεχειρία.
Από το 2010 που ξεκίνησε το πρόγραμμα, το έχουν αγκαλιάσει περισσότερα από 400 σχολεία και 27.000 μαθητές από όλη την Ελλάδα που έχουν συμμετάσχει στις αθλητικές δραστηριότητες στο Καλλιμάρμαρο και στην Αρχαία Ολυμπία. Για το 2013 αναμένεται συμμετοχή 100 σχολείων και 8.000 μαθητών από όλη τη χώρα.