ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

ΔΙΗΜΕΡΟ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΙΣ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ, ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ, ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ

01 Ιουνίου 2013 - 02 Ιουνίου 2013 | Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης -- Ταύρος - Ρούφ


ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Πρόκειται για ένα διήμερο αφιερωμένο στις θεατρικές Σπουδές, τις Παραστατικές Τέχνες, την Εκπαίδευση, τη θεατρική θεωρία και πράξη. Καθηγητές και διδάσκοντες του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, επιπροσθέτως πολλοί που δίδαξαν κατά το παρελθόν και εκλεκτοί καλεσμένοι, θεωρητικοί του νεοελληνικού θεάτρου, του αρχαίου και του ευρωπαϊκού, καλλιτέχνες, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, σκηνογράφοι, ενδυματολόγοι, θεωρητικοί και πρακτικοί των Παραστατικών Τεχνών και της Δραματικής Τέχνης στην Εκπαίδευση μιλάνε για το σήμερα, το χθες και το αύριο του θεάτρου καθώς και για τις μορφές, τις ιδιαιτερότητες και τη θέση του στην αγορά εργασίας.

Καλεσμένοι είναι και οι πανεπιστημιακοί Πρόεδροι των άλλων Θεατρικών Τμημάτων στην Ελλάδα, οι καθηγητές Π. Μαυρομούστακος και ο Σ. Τσιτσιρίδης. Τιμώμενη προσωπικότητα ο διαπρεπής σκηνοθέτης Μιχαήλ Μαρμαρινός δίνει διάλεξη με θέμα "Μια γλώσσα πίσω από τις γλώσσες", ενώ την ίδια μέρα μιλάνε και άλλοι σημαντικοί σκηνοθέτες όπως, ο Κ. Αρβανιτάκης, η Α. Τομπούλη, ο Ν. Διαμαντής αλλά και οι ηθοποιοί, Κ. Χέλμη και Π. Σκουρολιάκος. Επίσης, η πρώτη μέρα περιέχει και εισηγήσεις για τη Δραματική τέχνη στην Εκπαίδευση από τους ειδικευμένους καθηγητές του Τμήματος.

Την Κυριακή οι Παραστατικές Τέχνες και η Λογοτεχνία παίρνουν το λόγο, ενώ συμπλέει και το Αρχαίο Θέατρο. Ο Κινηματογράφος αναζητά τη σχέση του με το Θέατρο και οι ειδικοί του χορού τη σχέση Χορού – Θεάτρου.

Το γεγονός όμως που θα απογειώσει αυτό το καλλιτεχνικό και πνευματικό διήμερο είναι οι εμπνευσμένες θεατρικές παραστάσεις των φοιτητών βασισμένες στις διδασκαλίες του Γ. Λεοντάρη, της Ά. Τσίχλη και της Χ. Ζώνιου καθώς και οι παραστάσεις σωματικής δραματικής μιμικής τέχνης βασισμένες στη διδασκαλία της Τ. Βασιλάκου.

Τη διήμερη εκδήλωση θα συνοδεύει η πιανίστα Λορένα Λευκοκοίλου και η σοπράνο Βάλια Αθανασιά, φοιτήτριες και οι δύο του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών.

Διεύθυνση: Πειραιώς 206 
Τηλέφωνο: 210-3463333, 210-3418550,
Σάββατο 01 Ιουνίου 2013, ώρες: 10:00
Κυριακή 02 Ιουνίου 2013, ώρες: 10:00Είσοδος ελεύθερη - Απαραίτητη η κράτηση θέσεων.


Πληροφορίες - Κρατήσεις θέσεων στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) και τηλεφωνικά 210 3418579, Δευ – Παρ 11:00 – 14:00

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.