ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Τρίτη 21 Μαΐου 2013

ΜΕΙΩΣΗ ΤΙΜΩΝ ΣΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΤΡΕΝΩΝ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ


Μείωση στα εισιτήρια των τρένων για ανέργους αλλά και παράλληλα αυξήσεις στα εισιτήρια απλής διαδρομής ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ .

Συγκεκριμένα την αύξηση των εισιτηρίων κατά 10%-12%, αλλά και την καθιέρωση ενιαίου εισιτηρίου για τους ανέργους, το οποίο θα κοστίζει μόλις 10 ευρώ για τα δρομολόγια των μεγάλων αποστάσεων, δρομολογεί η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.Στο πλαίσιο των μνημονιακών δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα, η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα να αυξηθούν κατά 12% τα εισιτήρια των τρένων απλής διαδρομής (χωρίς επιστροφή) που θα αγοράζονται την τελευταία στιγμή (έως και δύο ώρες πριν από το ταξίδι).

Αντίθετα, για τα εισιτήρια μετ' επιστροφής θα προβλέπονται εκπτώσεις (περίπου 10%) μέσω των οποίων ουσιαστικά θα εκμηδενίζονται οι αυξήσεις που θα ισχύσουν για τα απλά εισιτήρια.

Οι αυξήσεις στα εισιτήρια των τρένων αναμένεται να τεθούν σε ισχύ πιθανότατα από το φθινόπωρο, καθώς η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν επιθυμεί μέσα στο καλοκαίρι να διαταράξει το επιβατικό ρεύμα που παρουσιάζεται αυξανόμενο το τελευταίο διάστημα στις μετακινήσεις με τα τρένα και κυρίως από τους νέους.

ΕΝΙΑΙΑ ΤΙΜΗ. Ειδικότερα, για τους ανέργους η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σχεδιάζει να εφαρμόσει από το καλοκαίρι ενιαίο εισιτήριο με τιμή 10 ευρώ, το οποίο θα ισχύει για τις διαδρομές μεγάλων αποστάσεων, ανεξαρτήτως του μήκους τους (π.χ. από Αθήνα προς Λιανοκλάδι, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη). Η προμήθεια του συγκεκριμένου εισιτηρίου θα γίνεται με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας και της κάρτας ανέργου του επιβάτη.

Με τον τρόπο αυτόν η διοίκηση της εταιρείας εκτιμά ότι θα αυξηθούν τα έσοδά της, καθώς τα τρένα που σήμερα έχουν κενές θέσεις θα αυξήσουν την επιβατική τους κίνηση.

Επίσης, στα σχέδια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι η καθιέρωση από το καλοκαίρι ενός συστήματος επιβράβευσης των τακτικών επιβατών (κάτι που ήδη γίνεται στις αεροπορικές εταιρείες). Με βάση τα χιλιόμετρα ταξιδιών που κάνει κάποιος επιβάτης, αλλά και σε συνδυασμό με τα χρήματα που πληρώνει για τις μετακινήσεις του με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, θα παίρνει δωρεάν εισιτήρια ή θα μπορεί να ταξιδεύει σε προνομιακή θέση.