Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013 & ώρα 18:00-20:00 μ.μ.|ICPS, οδός Φιλικών 56Α,Περιστέρι
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
To boro.gr σε συνεργασία με το κολέγιο ανθρωπιστικών σπουδών διοργανώνει για όλους τους αναγνώστες δωρεάν σεμινάριο με θέμα την επικοινωνία μας με τα παιδιά και τους εφήβους.
Αν θέλετε και εσείς να βελτιώσετε τη σχέση σας μέσα στην οικογένεια δεν έχετε παρά να δηλώσετε συμμετοχή στο info@boro.gr (Tα στοιχεία σας δεν πρόκειται να δημοσιευθούν).
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Ιουνίου, στις 6-8 μμ. στις κεντρικές κεντρικές εγκαταστάσεις του ICPS, στην οδό Φιλικών 56Α στο Περιστέρι. Εισηγήτριες του σεμιναρίου οι ψυχολόγοι Αγγελική Κουρή, (B.Sc., M.Sc). και η κυρία Λέλα Καλογεράκη,( B.A., M.A., Pg.Dip).
Πολλές φορές ακούμε το παράπονο των παιδιών, των εφήβων ή των νέων γενικότερα, το οποίο λέει: «Δε με καταλαβαίνουν οι μεγάλοι».
Μάλιστα, κι εμείς οι ίδιοι, υπάρχουν φορές που νιώθουμε ακριβώς το ίδιο: ότι δηλαδή οι νεότεροι δεν μπορούν να μας καταλάβουν, να μπουν στη θέση μας και να μας εν-συναισθανθούν. Να νιώσουν τις αγωνίες μας, τους φόβους, τους προβληματισμούς μας.
Κάπως έτσι, λοιπόν, καταλήγουμε νεότεροι και μεγαλύτεροι να βρισκόμαστε στις απέναντι όχθες του ιδού ποταμού και κανένα μέσο επικοινωνίας να μην είναι διαθέσιμο εκείνη τη στιγμή. Συναισθήματα; Απογοήτευση, απόγνωση, αίσθηση μοναξιάς, θυμός, λύπη, είναι μόνο μερικά από εκείνα που μπορεί να μας συνοδεύουν.
- Γιατί η καλή επικοινωνία θεωρείται ο θεμελιώδης λίθος στη ζωή μας;
- Ποια είναι συνήθως τα εμπόδια εκείνα που την καθιστούν μια ματαιωτική διαδικασία και με ποιους τρόπους μπορεί να διευκολυνθεί;
- Με άλλα λόγια, τι βοηθάει και τι όχι στην επικοινωνία ; ποιες δεξιότητες χρειάζεται να καλλιεργήσουμε ;
- Ποια χαρακτηριστικά και ποιότητες χρειάζεται να διαθέτει ένας καλός ακροατής ;
Σε μια συζήτηση με κυρίαρχο το βιωματικό στοιχείο, θα προσπαθήσουμε να επικοινωνήσουμε πρώτα μεταξύ μας και στη συνέχεια να αγγίξουμε τον τρόπο που επικοινωνούμε με τους σημαντικούς άλλους στη ζωή μας και δη με τα παιδιά και τους εφήβους, έτσι ώστε να πάψει αυτό το χάσμα μεταξύ μας να μοιάζει τόσο μεγάλο.