ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΑΡΘΡΑ : Η διάσημη κοινωνιολόγος Σάσκια Σάσεν νικήτρια του βραβείου Asturias για τις Κοινωνικές Επιστήμες

Η διάσημη κοινωνιολόγος Σάσκια Σάσεν, είναι η νικήτρια του βραβείου Αστούριας στην κατηγορία των κοινωνικών επιστημών. Η επιτροπή των διεθνώς αναγνωρισμένων βραβείων που θεωρούνται τα ισπανικά Νόμπελ, την επέλεξε για τις καινοτόμες μελέτες της αναφορικά με την εξέλιξη της κοινωνίας. Η Σάσκια Σάσεν έχει ερευνήσει σε μεγάλο εύρος το φαινόμενο της παγκοσμιοποίησης και έχει συνδέσει το όνομά της με την ερμηνεία του φαινομένου της παγκόσμιας πόλης και με τη θέση που κατέχει σε σχέση με το παραδοσιακό έθνος-κράτος.
Η έννοια της παγκόσμιας πόλης αποτυπώνει κύρια χαρακτηριστικά της παγκοσμιοποίησης, από την οργάνωση των οικονομικών μέχρι τη νέα μορφή της κοινωνικο-οικονομικής ανισότητας.
«Η Σάσκια Σάσεν είναι κοινωνιολόγος με διεθνείς περγαμηνές. Το ίδρυμα την τιμά για τη συνεισφορά της στον αστικό κοινωνικό σχεδιασμό καθώς επίσης και για την πολιτική και οικονομική μελέτη της για την παγκοσμιοποίηση», ανακοίνωσε ο πρόεδρος της επιτροπής Αουρέλιο Μορέντεζ, νικητής ο ίδιος το 1994 στην ίδια κατηγορία των κοινωνικών επιστημών.
Σε μία εποχή, όπου η παγκοσμιοποίηση αλλάζει τα δεδομένα η μελέτη της Σάσκια Σάσεν αναδεικνύει μία νέα κατηγορία σκέψης για την έρευνα και την ερμηνεία των νέων δεδομένων.
Η βιβλιογραφία της έχει μεταφραστεί και στα ελληνικά.