ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ - 3ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΦΗΒΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ 2013

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ  
(με δελτία εισόδου)
17-19 Μαίου 2013
Παρασκευή: 18:00 με 22:00
Σάββατο: 12:00 με 22:00
Κυριακή: 14:00 με 22:00
Ενα τριήμερο γεμάτο με παραστάσεις που έχουν προκύψει από την ουσιαστική και εντατική συνεργασία θεατρικών ομάδων γυμνασίων, λυκείων αλλά και δήμων με σκηνοθέτες, ηθοποιούς και, για πρώτη φορά, με τρεις δραματουργούς, την Εριφύλλη Λέκκα, τη Γεωργία Μαυραγάνη και τον Λένο Χρηστίδη. Στόχος είναι μια υψηλής ποιότητας ελληνική θεατρική γραφή για έφηβους –και όχι μόνο– χρησιμοποιώντας τη δημιουργικότητα, τη φαντασία και το ταλέντο της νέας γενιάς, μέσα από την αλληλεπίδραση μαζί τους.
Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
Διεύθυνση: Λεωφόρος Συγγρού 107-109 Τηλ: 2130178000
Παράλληλα, αυτή τη χρονιά η Στέγη εγκαινιάζει τη συνεργασία της με το National Theatre του Λονδίνου και το πρόγραμμα Connections. Πρόκειται για μια επιλογή από έργα-αναθέσεις σε καθιερωμένους συγγραφείς που παίχτηκαν το 2012 σε διάφορα σχολεία της Μεγάλης Βρετανίας. Στη Στέγη θα παρουσιαστούν με τη μορφή αναλογίου από εφηβικούς θιάσους της Αθήνας δίνοντας μια διεθνή διάσταση στο φετινό Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου.
«Οι σημερινοί έφηβοι θα είναι οι αυριανοί ενήλικες και κληρονόμοι των χαοτικών καταστάσεων που τους αφήνουμε», δηλώνει ο Γιάννης Τσίρος, συγγραφέας του έργου "Ελεύθερα Ύδατα" που παρουσιάζεται στην Εφηβική Σκηνή της Στέγης. Η επιλογή ενός πολιτικού έργου για έφηβους, σε συνδυασμό με το ξεκίνημα μιας καλλιτεχνικής ανταλλαγής με άλλες χώρες και θεσμούς σε μια κρίσιμη για τη χώρα μας συγκυρία, ενέπνευσε και τον τίτλο του φετινού φεστιβάλ: Έφηβοι-πολίτες του κόσμου.
Στο φετινό φεστιβάλ περιλαμβάνονται:
 • θεατρικά έργα από το φεστιβάλ εφηβικού θεάτρου Connections του Εθνικού Θεάτρου της Αγγλίας που θα παρουσιαστούν σε μορφή ημισκηνοθετημένης παράστασης.

• θεατρικά έργα γραμμένα από επιλεγμένους Έλληνες θεατρικούς συγγραφείς, μετά από δίμηνα εργαστήρια με τις αντίστοιχες ομάδες που θα τα παρουσιάσουν.

• θεατρικά έργα που ανήκουν στο είδος devised theatre, δηλαδή έργα που προκύπτουν από αυτοσχεδιασμούς και τεχνικές θεατρικής γραφής, και θα τα επιμελείται δραματουργικά ο υπεύθυνος σκηνοθέτης για κάθε ομάδα.