ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ - 2o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ


ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Πέμπτη 9 και Παρασκευή 10 Μαΐου 2013
στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος»

Τη μαγεία των εικόνων στην μεγάλη οθόνη θα απολαύσουν οι σινεφίλ μέσα  από το Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου , που περιλαμβάνει  την προβολή των βραβευμένων ταινιών του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου της Αθήνας 
Περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ παρέχονται από τη NMOS (οδός Παυσανία 21, Άνω Τούμπα, τηλ: 2310286962 και κινητό 6944181772, e-mail: info@nmos.gr).International Digital Film Festival http://www.shortfilmfestival.gr .
Κατά τη διάρκεια των προβολών θα «παιχθούν» 13 ταινίες μικρού μήκους και τα δύο βραβευμένα ντοκιμαντέρ του Φεστιβάλ διάρκειας 47, καθώς 46 λεπτών αντίστοιχα. «Το θέμα είναι η αισθητική αρτιότητα ,η αισθητική αναζήτηση με το πέρασμα στο ψηφιακό. Τα νέα τεχνολογικά δεδομένα, επιτρέπουν τις ιδιαιτερότητες, να αναδείξουν την αισθητική δύναμη, να δουλέψουν με τη υφή, με τις σχέσεις των εικόνων και των μορφών της αφήγησης.
Η σχέση τέχνης και τεχνικής στον κινηματογράφο είναι όροι συνυφασμένοι. Ο κινηματογράφος πρέπει να έχει την φιλοδοξία να καταγράφει το παρόν, να συνδιαλέγεται με το παρελθόν, και να φαντάζεται το μέλλον. Οι ταινίες θα πρέπει να βασίζονται σε αυτό και να δουλεύουν το ψηφιακό μέσο σαν ένα σύγχρονο τρόπο εμφάνισης και αντίληψης του αισθητού.
Ο Κινηματογράφος μπορεί και πρέπει να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διαφύλαξη και την προβολή της τοπικής και της περιφερειακής πολιτιστικής ταυτότητας και ποικιλομορφίας. Με αυτή του την ιδιότητα άλλωστε, αναδεικνύεται σε πρωτεύοντα παράγοντα ανάπτυξης των ευρωπαϊκών κοινωνικών αξιών και λειτουργίας των δημοκρατικών κοινωνιών, καθώς τα οπτικοακουστικά έργα δύνανται να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη συγκρότηση της Ελληνικής και ευρύτερα της Eυρωπαϊκής ταυτότητας», λένε οι εκπρόσωποι των διοργανωτών.