ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Κυριακή 21 Απριλίου 2013

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ''ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ'' ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013 & ΩΡΑ 17:00 μ.μ | ΘΕΑΤΡΟ «Μίκης Θεοδωράκης», ΚΥΠΡΟΥ 68, ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Από τα τέλη του 2011 το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο λειτουργεί σε ένα κτίριο που βρίσκεται μέσα στην πρώην Αμερικανική βάση του Ελληνικού, δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, με τη συνεργασία και τη στήριξη του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, αλλά και δεκάδων εθελοντών, φορέων και πολιτών. Με συγκίνηση οι εμπνευστές του Ιατρείου και οι εθελοντές-γιατροί που εργάζονται εκεί, δέχονται καθημερινά τηλεφωνήματα και βλέπουν δεκάδες κόσμου (γείτονες, περαστικούς, ανθρώπους που απλά άκουσαν για την ύπαρξη του κοινωνικού ιατρείου) οι οποίοι επιθυμούν να βοηθήσουν με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο.

Γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους. Υπάρχει καρδιολόγος, παθολόγος, παιδίατρος, ορθοπεδικός, γυναικολόγος, πνευμονολόγος, ΩΡΛ, κυτταρολόγος, νευρολόγος, ουρολόγος, οδοντίατρος, φυσιοθεραπευτής, οπτομέτρης, ψυχολόγος, ρεφλεξολόγος και διαιτολόγος. Οι ενδιαφερόμενοι που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού χρειάζεται να έχουν μαζί τους ασφαλιστικό βιβλιάριο που να μην είναι σε ισχύ και – αν είναι εύκολο, χωρίς να απαιτείται και να τους ζητείται να χάσουν ενέργεια σε γραφειοκρατικές διαδικασίες -, κάποια βεβαίωση που να αποδεικνύει ότι είναι ανασφάλιστοι, άποροι ή άνεργοι. Για την παροχή συνταγογραφημένων φαρμάκων απαιτούνται δικαιολογητικά όπως, παραπεμπτικό νοσοκομείου ή συνταγή στο ασφαλιστικό βιβλιάριο που έχει λήξει.

Ο κύριος Γιώργος Βήχας, καρδιολόγος και εμπνευστής της δομής του Κοινωνικού Ιατρείου, σημειώνει πως «όσο βαθαίνει η οικονομική κρίση, όσο αυξάνει η ανεργία και η φτώχεια, τόσο μεγαλώνει η ανασφάλεια, η κατάθλιψη, η απελπισία και η απόγνωση των Ελλήνων» και χαρακτηρίζει «εθνικό χρέος» τη δημιουργία κοινωνικών δικτύων βοήθειας και αλληλεγγύης, προκειμένου να τονωθεί η κοινωνική συνοχή και η δυνατότητα αντίστασης και ανατροπής.

Ομάδα Ψυχολογικής Υποστήριξης Ανέργων

Κάθε Δευτέρα από τις 10.30 το πρωί έως τις 12.00, στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, η ομάδα που συντονίζεται από την ψυχολόγο κυρία Μαρία Ρώτα, συναντιέται για να προσφέρει ψυχολογική υποστήριξη και συναισθηματική ενδυνάμωση σε ανέργους. Από κοινού, στο πλαίσιο της ομάδας, άνθρωποι που βιώνουν το πλήγμα της ανεργίας, έχουν τη δυνατότητα να κατανοήσουν καλύτερα την οικογενειακή δυναμική αυτή την ευαίσθητη περίοδο, αλλά και να λάβουν πρακτικές συμβουλές που πιθανά να βοηθήσουν στην επαγγελματική τους επανένταξη.

Η θεατρική παράσταση

Την Κυριακή 28 Απριλίου στις 17.00, η θεατρική ομάδα του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους » Το μυστικό της ευτυχισμένης βασίλισσας» του Γ.Βήχα. Η παράσταση θα δοθεί στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης», Κύπρου 68 στην Αργυρούπολη. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει βρεφικές πάνες, βρεφικά γάλατα, καθώς και φάρμακα που δεν χρειάζεται, αρκεί να μην έχει περάσει η ημερομηνία λήξης.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού: Τηλεφωνικά με τη γραμματεία στο 210-9631-950 (Δευτέρα έως Σάββατο 10.00 – 13.00) , στο διαδίκτυο: http://mki-ellinikou.blogspot.com και με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στη διεύθυνση: mkiellinikou@gmail.com .