ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΛΕΞΗ "Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ: Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ - Η ΜΕΛΕΤΗ - ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ - Η ΧΡΗΣΗ"

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014 
Ώρα:19.00 
 Διάλεξη του καθηγητή Αστρονομίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κου Γιάννη Σειραδάκη, με θέμα το αρχαίο, μοναδικό τεχνολογικό επίτευγμα "Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων: Η ανακάλυψη - Η μελέτη - Οι τεχνικές - Η χρήση"

Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων ήταν ένας ακριβής αστρονομικός - ημερολογιακός υπολογιστής. Βρέθηκε τυχαίως, το 1900 μ.Χ., σε ένα αρχαίο ναυάγιο. Από γραφολογικές μελέτες αποδείχθηκε ότι είχε κατασκευαστεί το 150-100 π.Χ. Περιείχε τουλάχιστον 30 συμπλεκόμενα γρανάζια, με τη βοήθεια των οποίων ήταν δυνατόν να υπολογισθεί, με μεγάλη ακρίβεια, η κίνηση του Ήλιου και της Σελήνης, οι φάσεις της Σελήνης και να προβλεφθούν εκλείψεις (ηλιακές ή σεληνιακές). Περιείχε επίσης ένα εκτεταμένο εγχειρίδιο χρήσης. Είναι ο πρώτος υπολογιστής του κόσμου. Είναι τόσο σημαντικός για τη γένεση και εξέλιξη της Τεχνολογίας, όσο ο Παρθενώνας για την Αρχιτεκτονική. Γι’ αυτό καθίσταται επιτακτική η ανάγκη να γραφτούν ξανά τα βιβλία για την ιστορία και την εξέλιξη της παγκόσμιας ιστορίας της Τεχνολογίας.

Ο, τιμημένος με το βραβείο Descartes, καθηγητής κος Γιάννης Σειραδάκης μετέχει στην διεθνή επιστημονική ομάδα που εξετάζει τον περίφημο υπολογιστή: Antikythera Mechanism Research Project (AMRP) και θεωρείται παγκοσμίως από τους πλέον ειδικούς σχετικά με τον υπολογιστή των Αντικυθήρων. 



Δηλώσεις συμμετοχής  
στο τηλ της Ανοιχτής Τέχνης:
210 32 27 188
ή στην Ιστοσελίδα:info@anoixtitexnι.gr