ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

ΔΙΗΜΕΡΟ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
22 - 23 Ιανουαρίου 2020
ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ
 Τρία χρόνια μετά την πρώτη βραδιά του κύκλου «Η νεολαία που καινοτομεί» με θέμα την κοινωνική καινοτομία, το Ινστιτούτο μάς προσκαλεί να κάνουμε μια αναδρομή στις επιτυχίες της κοινωνικής καινοτομίας, να παρακολουθήσουμε την ανάπτυξη της ΚΑΟ στην Ελλάδα και να διερευνήσουμε τις δυνατότητες εξέλιξης αυτού του τομέα. Από το 2016, τα κοινωνικά ζητήματα που επιτακτικά ζητούν λύση έχουν πολλαπλασιαστεί, παρά το γεγονός ότι η ελληνική νομοθεσία έχει δημιουργήσει νέες εταιρικές μορφές

 Η προβολή του ντοκιμαντέρ «Food Coop», στις 22 Ιανουαρίου, στις 19.00΄,  θα κάνει την εισαγωγή σ’ αυτό το πρώτο ραντεβού του 2020, παρουσία του σκηνοθέτη του Tom Boothe. Η ταινία αυτή που κυκλοφόρησε το 2016,  συγκέντρωσε πάνω 33.000 θεατές στη Γαλλία και συνεχίζει σήμερα να προβάλλεται σε πολλές πόλεις όπως, το Βερολίνο, οι Βρυξέλλες, η Μπολόνια, η Μαδρίτη, ακόμα και η Στοκχόλμη.

Στις 23 Ιανουαρίου, το Γαλλικό Ινστιτούτο θα τιμήσει τις ελληνικές και γαλλικές πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει το στοίχημα να δημιουργούν ένα πιο βιώσιμο και πιο συνεργατικό σύστημα, όπου το κέρδος δεν αποτελεί αυτοσκοπό.

 Το μοντέλο της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας (ΚΑΟ), συχνά αποκαλούμενης κοινωνικής επιχειρηματικότητας, εξαπλώνεται όλο και περισσότερο στις ευρωπαϊκές κοινωνίες. Η αδυναμία αυτών των κοινωνιών να ανταποκριθούν σε όλες τις ανάγκες μέσω των επιχειρήσεων κλασικού τύπου και των δημόσιων επιχειρήσεων, συντέλεσε στην άνθηση αυτών των καινοτόμων επιχειρήσεων, που δεν χρησιμοποιούν το κέρδος ως σκοπό αλλά ως μέσο για την επίτευξη ενός κοινωνικού ή/και περιβαλλοντικού στόχου.





 ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΛΛΑΔΟΣ
 Auditorium Theo Angelopoulos 
Σίνα 31, Αθήνα


 https://www.facebook.com/groups/610222592441495/?fref=ts