ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

ΗΜΕΡΙΔΑ: "ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ"

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019/Ώρα:18.30
ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Το Hellenic Observatory, London School of Economics, το Κέντρο Πολιτικών Ερευνών του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών και το Πανεπιστήμιο του Exeter διοργανώνει Ημερίδα με θέμα:
 "Πολιτική Βία στην Ελλάδα της Κρίσης"

Ο πολιτικός εξτρεμισμός υπήρξε σταθερά παρών στην Ελλάδα της Μεταπολίτευσης. Παρά την υιοθέτηση μιας αντιτρομοκρατικής κυβερνητικής στρατηγικής στις αρχές της δεκαετίας 2000 που μείωσε πρόσκαιρα, αν και ουσιαστικά, τα περιστατικά της τρομοκρατίας, η πολιτική βία παραμένει ένα σημαντικό πρόβλημα.

 Με την πρωτόγνωρη διάρκεια, διάχυση και εμβέλειά της, η πρόσφατη οικονομική κρίση ενεργοποίησε συνθήκες που ευνοούν την ανοχή, την αποδοχή και τη χρήση βίας.

Στην παρούσα εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα ευρήματα του ερευνητικού έργου 'Low intensity violence in crisis-ridden Greece: Evidence from the radical right and the radical left', το οποίο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ερευνητικού προγράμματος του Hellenic Observatory (περισσότερες πληροφορίες εδώ). 

Εστιάζοντας στις διαφορετικές εκφράσεις πολιτικής βίας στην Ελλάδα, όπως αποτυπώθηκαν στα έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα από το 2008 έως το 2018, η έρευνα καταγράφει και θα παρουσιάσει τα βίαια περιστατικά, τους βίαιους δρώντες, το ιδεολογικό τους υπόβαθρο, τα ρεπερτόρια δράσης, τους στόχους, τις αιτίες και τις συνέπειές τους. 






 Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών
  Αίθουσα Ερμής - 6ος Όροφος 
 Ακαδημίας 7, Αθήνα



 https://www.facebook.com/groups/610222592441495/?fref=ts