ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΕΙΔΙΚΗ» ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

 Σάββατο 11 Μαΐου 2019/Ώρα:10.30-14.00
1η ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΕΙΔΙΚΗ» ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
Θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα εκπαιδευτικού προγράμματος του 3ου ΓΕΛ με πρωταγωνιστές τις οικογένειες που φροντίζουν μέλη τους με αναπηρία

Αξιόλογοι επιστήμονες, μαθητές, γονείς θα «ανέβουν» στο βήμα και θα απευθυνθούν στο κοινό του Ηρακλείου προσεγγίζοντας το ζήτημα πολύπλευρα

Σκοπός του προγράμματος αλλά και της Ημερίδας είναι το κοινό να γνωρίσει αυτές τις οικογένειες, να γνωρίσει τη δύναμή τους και να εμπνευστεί απ’ αυτήν

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ειδική» Οικογένεια πραγματοποιήθηκε από ομάδα παιδιών και καθηγητών του 3ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου τη σχολική χρονιά 2018-2019. 
Κέντρο αναφοράς του προγράμματος ήταν η οικογένεια που φροντίζει μέσα στους κόλπους της ένα άτομο με αναπηρία. Το άτομο μπορεί να είναι το παιδί, ο μπαμπάς ή η μαμά. Σε κάθε περίπτωση η οικογένεια αντιμετώπισε τη διαφορετικότητα. 
Έκανε το μέλος της ισάξιο. Οι μαθητές στα πλαίσια του προγράμματος είχαν βιωματικές εμπειρίες, όπως για ένα απόγευμα «έγιναν» μέλη κάποιων «ειδικών» οικογενειών ζώντας την καθημερινότητά τους, ζωγράφισαν με το στόμα, έκαναν συνεντεύξεις, έγραψαν κείμενα και ποιήματα, δημιούργησαν εικαστικά έργα.

Σε καμία περίπτωση το πρόγραμμα δεν επεδίωξε να εστιάσει σε αισθήματα οίκτου και συμπόνιας. Αντίθετα οι μαθητές μέσα από τη γνωριμία τους με αυτές τις οικογένειες, μέσω του προγράμματος, και οι πολίτες του Ηρακλείου, μέσω της Ημερίδας, θα ανακαλύψουν έναν κόσμο με βαθιά αξιοπρέπεια, σεβασμό και υπερηφάνεια. 

Σκοπός της Ημερίδας είναι να προσεγγίσει το ζήτημα επιστημονικά αλλά και να ευαισθητοποιήσει το κοινό του Ηρακλείου σε ζητήματα πρακτικά, που αφορούν τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειες τους.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ:


3ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου
 Δημοκρατίας 12 








 https://www.facebook.com/groups/610222592441495/?fref=ts