ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

ΗΜΕΡΙΔΑ: «ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ - Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΕΦΙΚΤΟΥ»

Πέμπτη 18 Απριλίου 2019/Ώρα:09.00
 Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, στις 18 Απριλίου 2019, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
διοργανώνει Ημερίδα με τίτλο:
 «Προσβασιμότητα στην Τέχνη - Η Τέχνη του Εφικτού»

Στην ημερίδα θα αναδειχθούν θέματα που αφορούν την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία στην Τέχνη και στην κοινωνία εν γένει, με μία σειρά ομιλιών από ακαδημαϊκούς, καλλιτέχνες και εκπροσώπους εθελοντικών οργανώσεων.

Στην ημερίδα θα προβληθούν επίσης, οι ταινίες «Thejourneyofourmasks» του Σπύρου Νταντανίδη και «Με ανοικτά φτερά» της Βίβιαν Παπαγεωργίου.

Όπως αναφέρει η υπεύθυνη της διοργάνωσης, αναπληρώτρια καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής, Λευκοθέα Καρτασίδου, «με την ημερίδα αυτή θέλουμε να φέρουμε κοντά όσους ενστερνίζονται τις σκέψεις της Nancy Scheibner, η οποία έγραψε: “Δεν χρειαζόμαστε ‘ψευδοεπαναστάσεις’/ Σ’ έναν κόσμο που οι κατηγοριοποιήσεις τυραννούν το πνεύμα μας / Και κρεμούν τη βούλησή μας με στενά μανταλάκια / Είναι καλό σε κάθε δεδομένη στιγμή να αναζητούμε τα όρια στη ζωή μας / Κι όταν κατανοήσουμε αυτά τα όρια / Να κατανοήσουμε ότι όρια δεν υπάρχουν πια / Η γη θα μπορούσε να είναι δίκαιη. Εσύ κι εγώ πρέπει να ήμαστε ελεύθεροι / Όχι να σώσουμε τον κόσμο σε μια ένδοξη σταυροφορία / Όχι να σκοτωθούμε με ένα ανώνυμο, βασανιστικό πόνο / Αλλά να ασκήσουμε με όλη μας τη δεξιότητα / Την τέχνη του εφικτού”»


 Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων - ΑΠΘ
  Αμφιθέατρο Ι 
 3ης Σεπτεμβρίου, Πανεπιστημιούπολη, Θεσσαλονίκη






 https://www.facebook.com/groups/610222592441495/?fref=ts