ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ: «ΟΙ ΠΡΟΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1821 - ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ (1714-1779) – ΡΗΓΑΣ ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗΣ (1757-1798)»

ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ
Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019
Ώρα:11.00
 Το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας του Ε.Κ.Π.Α. διοργανώνει Επιστημονική Ημερίδα για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 με θέμα:

«Οι Πρόδρομοι της Ελληνικής Επανάστασης του 1821: Κοσμάς ο Αιτωλός (1714-1779) – Ρήγας Βελεστινλής (1757-1798)»

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν: 
ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής Καθηγητής κ. Απόστολος  Νικολαΐδης, ο Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας, Αναπλ. Καθηγητής κ. Θωμάς  Ιωαννίδης και ο Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας Καθηγητής κ. Σωτήριος  Δεσπότης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εισηγήσεις από τους εξής καθηγητές και επιστήμονες:

1. Πρωτ. π. Γεώργιος Μεταλληνός, Ομότιμος Καθηγητής Τμήματος Θεολογίας Ε.Κ.Π.Α., «Το όραμα του Πατροκοσμά για την ανάσταση και την αποκατάσταση του Γένους».

2. Βασίλειος Τσίγκος, Καθηγητής Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ, «Θεολογία και Οικονομία στις Διδαχές του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού»

3. Βασίλειος Γαϊτάνης, Αναπλ. Καθηγητής Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας Ε.Κ.Π.Α., «Κοσμάς ο Αιτωλός και αποκαλυπτικές εκφράσεις αγιοπνευματικής επικοινωνίας σε ένα μεταμοντέρνο κόσμο».

4.  Αθηνά Κονταλή, Διδάσκουσα Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας Ε.Κ.Π.Α., «Ο Ρήγας Βελεστινλής μέσα από την μαρτυρία του Χριστόφορου Περραιβού».

5. Γιώργος Καραμπελιάς, Εκδότης και αρχισυντάκτης του περιοδικού «Άρδην», «Κοσμάς ο Αιτωλός - Ρήγας Βελεστινλής: Υπόγειες Συναντήσεις».

Θα ακολουθήσει συζήτηση την οποία θα συντονίσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αβύδου κ. Κύριλλος Κατερέλος,Καθηγητής.


Πληροφορίες: Δρ Αθηνά Κονταλή akontali@theol.uoa.gr

 Θεολογική Σχολή Ε.Κ.Π.Α.
 Αίθουσα Οπτικοακουστικής Διδασκαλίας
 Πανεπιστημιούπολη, Άνω Ιλίσια








 https://www.facebook.com/groups/610222592441495/?fref=ts