ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

ΣΥΝΕΔΡΙΟ: «ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ, ΕΠΙΣΤΗΜΗ, ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ»

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019/Ώρα:09:00-16.00
Η κλιματική αλλαγή αποτελεί μια σύγχρονη απειλή για το περιβάλλον και την υγεία, την κοινωνική οργάνωση και λειτουργία αλλά και την οικονομία της Χώρας

 Οι επιπτώσεις του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής έχουν αρχίσει εδώ και αρκετά χρόνια να γίνονται επώδυνα αντιληπτές και στη χώρα μας καθώς η κλιματική αλλαγή συνδέεται με ακραία καιρικά φαινόμενα, τις καταστροφικές πυρκαγιές των δασών, τα πλημμυρικά φαινόμενα καθώς και τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης που βιώνει συχνά τα τελευταία χρόνια η Ελληνική κοινωνία. Επίσης, επηρεάζει τα φυσικά οικοσυστήματα, τη βιοποικιλότητα την πρωτογενή παραγωγή και την ανάπτυξη της χώρας μας.

Η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα καθώς και οι πολιτικές ηγεσίες έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες για τον μετριασμό και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή σε διεθνές επίπεδο. Βασική παράμετρος αυτών των δράσεων είναι η ορθή ενημέρωση και η ενεργή συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων, συμπεριλαμβανομένων και των πολιτών

Σκοπός του Συνεδρίου είναι να αναδειχθούν τεκμηριωμένες επιστημονικά προτάσεις, προς αξιοποίησή τους από την Πολιτεία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όσον αφορά τη διαχείριση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στο περιβάλλον και τον άνθρωπο στη χώρα μας

Θα μιλήσουν εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δήμαρχοι Δήμων Αττικής, Ακαδημαϊκοί, Ειδικοί Επιστήμονες, Στελέχη Τραπεζών, Εκπρόσωποι Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Στο συνέδριο, συμμετέχουν και στηρίζουν οι ακόλουθοι φορείς: Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Περιφέρεια Αττικής, Δήμος Ηλιούπολης, ΣΠΑΥ, Επιτροπή Μελέτης Επιπτώσεων της Κλιματικής Αλλαγής της Τράπεζα της Ελλάδος, GREENPEACE, W.W.F, «ΔιαΝέοσις», «Φίλοι της φύσης», «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΛΗΣ».

Στο πλαίσιο του συνεδρίου και με σκοπό την ευαισθητοποίηση των νέων όσον αφορά την προστασία του περιβάλλοντος και την κλιματική αλλαγή, το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. διοργανώνει τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019 και από ώρα 09:00 έως 13:00, στον ίδιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου της Ηλιούπολης, Βιωματικό εκπαιδευτικό Σεμινάριο σε μαθητές Γυμνασίου.

Η παρουσία ειδικού επιστημονικού προσωπικού των αρμοδίων Υπουργείων και δημοσίων υπηρεσιών και φορέων, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού, των θεματικών Περιβαλλοντικών Οργανώσεων και ενεργών πολιτών, θα συνεισφέρει στο δημόσιο διάλογο.
   

Δημοτικό Θέατρο Δημαρχιακού Μεγάρου Ηλιούπολης
Σοφοκλή Βενιζέλου και Κουντουριώτη, Ηλιούπολη











 https://www.facebook.com/groups/610222592441495/?fref=ts