ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

ΗΜΕΡΙΔΑ: ''Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ''

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018/Ώρα:15.00-21.00
 ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το Πανεπιστήμιο Πατρών στα πλαίσια του
 Μεταπτυχιακού Προγράμματος Ειδίκευσης ''Δημόσια Υγεία''
διοργανώνει την 4η Ημερίδα Δημόσιας Υγείας
''Η Δημόσια Υγεία στο Προσκήνιο''

Η Ημερίδα αυτή θα πραγματοποιηθεί με τη μορφή ενός World Cafe. Θα είναι διαρθρωμένη σε τέσσερις θεματικές (τραπέζια) δίνοντας την δυνατότητα στον συμμετέχοντα να επιλέξει να παρακολουθήσει την θεματική της αρεσκείας του.

Στην 4η κατά σειρά ημερίδα θα έχουμε την τιμή να φιλοξενήσουμε στη σκηνή του Συνεδριακού Κέντρου Πατρών τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας κ. Μπασκόζο με θέμα Η Δημόσια Υγεία στο προσκήνιο - Προς ένα Εθνικό Σχέδιο Δράσης.

Φέτος θα θιγούν κυρίαρχα ζητήματα της Δημόσιας Υγείας, θέματα κοινωνικών ανισοτήτων καθώς και ''ταμπού'', αμφιλεγόμενου χαρακτήρα όπως:
 (α) οι μετανάστες
 (β) το θέμα της αυτοκτονίας στην ελληνική κοινωνία
(γ) ο κοινωνικός στιγματισμός 
 (δ) τα εμβόλια στη Δημόσια Υγεία.

Πρώτο Θεματικό τραπέζι: 
Μετανάστες και Δημόσια Υγεία θα έχετε τη χαρά και την δυνατότητα να γνωρίσετε και να συνομιλήσετε με ανθρώπους όπως ο κ. Βεΐζης, Διευθυντής Προγραμμάτων των Γιατρών χωρίς Σύνορα και ο κ. Τερζίδης, Αντιπρόεδρος του ΚΕΕΠΝΟ & Αναπληρωτής Διευθυντής Β' Παιδιατρικής Κλινικής του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών, ανθρώπους που έχουν επιδείξει σημαντικό κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Δεύτερο Θεματικό Τραπέζι: 
Ψυχική Υγεία και Νέες Προκλήσεις θα δοθεί η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να αφουγκραστούν το ζήτημα της αυτοκτονίας που προβληματίζει την ελληνική κοινωνία μέσα από την ομιλία του κ. Κατσαδώρου, Ψυχίατρου, Επιστημονικού Διευθυντή Κέντρου Ημέρας για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας, ΚΛΙΜΑΚΑ.

Τρίτο Θεματικό Τραπέζι:
 Κοινωνικός Στιγματισμός θα συζητηθεί το ζήτημα του Aids, ένα θέμα ''ταμπού'' της ελληνικής κοινωνίας μέσα από δύο ανθρώπους, το κ. Αλεξόπουλο, Επικούρο Καθηγητή Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών και έναν εκπρόσωπο από το Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή»

Τέταρτο τραπέζι:
 Εμβόλια και Νέες Εξελίξεις κ. Σπούλου Αν. καθηγήτρια παιδιατρικής λοιμωξιολογίας, Α’ παιδιατρικής Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών θα μας ενημερώσει για θέματα μείζονος σημασία στον τομέα των εμβολίων
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ:

ΕΝΤΥΠΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

 Συνεδριακό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών
Πανεπιστημιούπολη Πατρών











 https://www.facebook.com/groups/610222592441495/?fref=ts