ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΓΗΡΙΑΤΡΙΚΗ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΕΡΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΓΗΡΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (Ε.Γ.Γ.Ε.) ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΟΓΗΡΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «Ο ΝΕΣΤΩΡ»

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Νοέμβριος 2018 - Μαϊος 2019
ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ
Η Ελληνική Γεροντολογική και Γηριατρική Εταιρεία (Ε.Γ.Γ.Ε.) σε συνεργασία με την Ψυχογηριατρική Εταιρεία «Ο Νέστωρ» 
διοργανώνουν για έβδομη συνεχόμενη χρονιά το Σεμινάριο Ευαισθητοποίησης στην Ψυχογηριατρική για επαγγελματίες υγείας, με στόχο την εκπαίδευσή τους σε ψυχογηριατρικά θέματα της τρίτης ηλικίας.

Γνωρίζοντας ότι ο πληθυσμός γηράσκει παγκοσμίως, ασθένειες της τρίτης ηλικίας- όπως η άνοια- είναι ήδη επιδημικές και οι επαγγελματίες υγείας καλούνται όλο και συχνότερα να αναγνωρίσουν, να διαγνώσουν ή να αντιμετωπίσουν σε ηλικιωμένους νοσολογικές καταστάσεις όπως άνοια, σχιζοφρένεια, κατάθλιψη ή αυτοκτονική συμπεριφορά. Επομένως, κρίνεται αναγκαία η γνώση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών αυτών των ψυχικών διαταραχών αναφορικά με την κλινική τους εικόνα, τους παράγοντες κινδύνου, την πορεία και την πρόγνωσή τους.

Συγκεκριμένα, το σεμινάριο θα περιλαμβάνει 45 διδακτικές ώρες θεωρίας, κατανεμημένες σε 15 τρίωρα μαθήματα και 18 ώρες πρακτικής άσκησης των επαγγελματιών υγείας.

Τα μαθήματα θα γίνονται από έμπειρους κι εξειδικευμένους επαγγελματίες υγείας, κάθε δεύτερο Σάββατο, από τις 10.00 έως τις 13.00, από το Νοέμβριο μέχρι τον Μάιο, στις εγκαταστάσεις των δομών της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας «Ο Νέστωρ», οι οποίες μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν Κέντρα ημέρας Alzheimer και Κλινική Βραχείας Νοσηλείας.

Επιλεγμένοι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα, εφόσον το επιθυμούν να πραγματοποιήσουν 6μηνη πρωινή πρακτική άσκηση στις δομές της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας «Ο Νέστωρ» και των συνεργαζόμενων φορέων και δομών ΟΤΑ.  Ο υποψήφιος θα πρέπει να το δηλώσει σχετικά κατά την αποστολή του βιογραφικού του σημειώματος.

Το σεμινάριο θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, 20 πτυχιούχοι ΑΕΙ & ΤΕΙ λειτουργοί υγείας, εφόσον πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις. 
Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, η επιλογή θα γίνει από ειδική επιτροπή με αξιολόγηση συγκεκριμένων κριτηρίων στα βιογραφικά και στη συνέχεια προσωπική συνέντευξη.

Επιστημονικά υπεύθυνος του σεμιναρίου είναι ο ψυχίατρος Αντώνης Μούγιας, Επιστημονικά Υπεύθυνος της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας «Ο Νέστωρ».

Το  σεμινάριο θα είναι δωρεάν. Πιστοποιητικό παρακολούθησης θα δοθεί στους συμμετέχοντες που θα παρακολουθήσουν το 80% των διδακτικών ωρών και θα ολοκληρώσουν με επιτυχία την πρακτική άσκηση.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ:
14 /09/2018
 ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
 Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα
 στο email: hagg@otenet.gr