ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

ΟΜΙΛΙΑ: "ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΚΟΣΜΟΛΟΓΙΚΗΣ ΘΕΩΡΗΣΗΣ", ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

EIΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Tρίτη 10 Ιουλίου 2018/Ώρα:20.30
Δελτία εισόδου: 19.30
Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών 
διοργανώνει Ομιλία με θέμα:
 "Οι βάσεις της Σύγχρονης Κοσμολογικής Θεώρησης"

Ομιλητής:
κ.Μανώλης Πλειώνης
 Διευθυντής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και καθηγητή Αστρονομίας στο Α.Π.Θ.
 
Ο τελευταίος αιώνας θεωρείται ο σημαντικότερος για την εξέλιξη της επιστήμης της Κοσμολογίας τόσο στο θεωρητικό όσο και στο παρατηρησιακό πεδίο. Η λεπτομερής ανάλυση δορυφορικών και επίγειων παρατηρήσεων συγκλίνουν σε ένα Κοσμολογικό πρότυπο που υποστηρίζει ότι το Σύμπαν δημιουργήθηκε με την Μεγάλη Έκρηξη πριν από ~13.8 δισεκατομμύρια περίπου χρόνια και έκτοτε διαστέλλεται αενάως, τα δε τελευταία 7 δισ. περίπου χρόνια με επιταχυνόμενο ρυθμό. Σε αυτή την ομιλία θα παρουσιαστούν οι βασικοί πυλώνες πάνω στους οποίους στηρίζεται αυτή η σύγχρονη Κοσμολογική θεώρηση και θα παρουσιαστούν οι σημαντικότερες ανακαλύψεις που άλλαξαν ριζικά την αντίληψη που είχε ο άνθρωπος για τον Σύμπαν

Η ομιλία του κ. Πλειώνη πραγματοποιείται στο πλάισιο του υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικού προγράμματος «Διδάσκοντας το Σύμπαν», που απευθύνεται σε Φυσικούς και Μαθηματικούς των Δημοσίων Λυκείων της χώρας μας. Μία διοργάνωση μοναδική για την χώρα μας υλοποιείται από 9 έως 11 Ιουλίου 2018 στο Ίδρυμα Ευγενίδου.
 
Στην Ελλάδα πραγματοποιείται φέτος για πρώτη φορά με συνδιοργανωτές το PCCP (Paris Centre for Cosmological Physics), το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, την Ελληνική Εταιρεία Σχετικότητας, Βαρύτητας και Κοσμολογίας και το Ίδρυμα Ευγενίδου, ενώ έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
 
Επικεφαλής του προγράμματος στην Ελλάδα είναι ο George F. Smoot (Βραβείο Νόμπελ Φυσικής 2006), ενώ έχουν προσκληθεί και θα συμμετάσχουν ως εισηγητές κορυφαίοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό

 Η είσοδος στην ομιλία είναι ελεύθερη, με παροχή δελτίων στην είσοδο του Αστεροσκοπείου από τις 19:30 έως εξαντλήσεώς τους.
 
Ο μέγιστος αριθμός των δελτίων που θα διατεθούν θα είναι 200



 Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
Λόφος Νυμφών, Θησείο










 https://www.facebook.com/groups/610222592441495/?fref=ts