ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!

Τετάρτη, 2 Μαΐου 2018

ΗΜΕΡΙΔΑ: «ΕΜΠΟΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ - HUMAN TRAFFICKING»

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Πέμπτη 03 Μαΐου 2018
Ώρα:19.00
Το Δ.Σ. της Τοπικής Διοίκησης Τρικάλων της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών και ο Δήμος Τρικκαίων με το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας, σε συνεργασία με το Κέντρο Α21 
διοργανώνουν Ημεριδα με θέμα:

 Η ημερίδα τελεί υπό την υποστήριξη του γραφείου του Εθνικού Εισηγητή για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων, του υπουργείου Εξωτερικών

Στο πλαίσιο αυτό, η Α21» σε συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων ενημερώνουν για βασικά στοιχεία της εμπορίας ανθρώπων (human trafficking):

    Η εμπορία ανθρώπων (human trafficking) είναι το παράνομο εμπόριο ανθρώπων με σκοπό κυρίως την εργασιακή και την σεξουαλική εκμετάλλευσή τους.
Τα άτομα αλιεύονται με απαγωγή ή εξαπάτηση,  μεταφέρονται και εξαναγκάζονται να δουλεύουν σε εξαντλητικές συνθήκες, με τη χρήση ψυχολογικής και σωματικής βίας και απειλών, λαμβάνοντας ελάχιστη ή καθόλου αμοιβή.
 
   Η Ελλάδα έχει χαρακτηριστεί “το κέντρο της εμπορίας ανθρώπων στην Ευρώπη”. Είναι χώρα διέλευσης και προορισμού για τα θύματα, καθώς αποτελεί κύρια είσοδο για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Εκτιμάται πως δεκάδες χιλιάδες γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων ανήλικων κοριτσιών, είναι παγιδευμένες στη βιομηχανία του σεξ στην χώρα μας. Το έγκλημα της σωματεμπορίας υπάρχει κρυμμένο στις περισσότερες ελληνικές πόλεις και τα χωριά.
 
   Η Α21 είναι μια διεθνής, μη κερδοσκοπική οργάνωση που δραστηριοποιείται ενάντια στην εμπορία ανθρώπων.
Στόχος της οργάνωσης είναι η καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων μέσα από την προστασία των θυμάτων, την ποινική δίωξη των σωματεμπόρων αλλά και την ευαισθητοποίηση των πολιτών με σκοπό την πρόληψη του φαινομένου. 
    

Η Γραμμή 1109 υπάρχει για να δέχεται καταγγελίες σχετικά με πιθανά περιστατικά εμπορίας ανθρώπων. Ειδικά εκπαιδευμένοι χειριστές κλήσεων επεξεργάζονται τις αναφορές και τα περιστατικά, τα διαχειρίζονται κατά περίπτωση και τα προωθούν στις διωκτικές αρχές με σκοπό τον εντοπισμό και την διάσωση των θυμάτων Πνευματικό Κέντρο Τρικαλων
Γαριβάλδη 6-12, Τρίκαλα


 
 
https://www.facebook.com/groups/610222592441495/?fref=ts