ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Τρίτη 10 Απριλίου 2018

ΚΥΚΛΟΣ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ: «Η ΤΕΧΝΗ ΩΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ», ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
 29 Απριλίου & 21 Ιουνίου 2018/Ώρα:21.00
ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Το 'Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης διοργανώνει και παρουσιάζει μια σειρά διαλέξεων και δρωμένων κάτω από τον γενικό τίτλο «Η ΤΕΧΝΗ ΩΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» με αντικείμενο την εφαρμογή των δημιουργικών τεχνών ως συμπλήρωμα της σύγχρονης θεραπείας των ασθενών.

Στον κύκλο αυτό παρουσιάζονται οι θεραπείες μέσω δράματος, χορού, εικαστικών και μουσικής μέσα από διαλέξεις καταξιωμένων ειδικών και με αντίστοιχα δρώμενα. Η σταθερά αυξανόμενη διάδοση των θεραπειών μέσω τέχνης αντιπροσωπεύει τη συστηματική προσπάθεια αποκατάστασης του ρήγματος το οποίο ιστορικά δημιούργησε ο ψευδής καρτεσιανός διχασμός σώματος-ψυχής. 

Οι θεραπείες αυτές, οι οποίες δεν καταργούν αλλά συμπληρώνουν την ιατρική παρέμβαση, αναβαθμίζουν τον ρόλο του πάσχοντος ατόμου ως συμμέτοχου και συν-δημιουργού στη θεραπευτική διαδικασία. Οι θεραπείες μέσω τέχνης αποτελούν πλέον διεθνώς αναγνωρισμένες παρεμβάσεις (mind-body therapies) στα πλαίσια της λειτουργίας κάθε σύγχρονου νοσοκομείου.

Οι διαλέξεις και τα δρώμενα απευθύνονται στο ευρύ κοινό αλλά και στελέχη του κόσμου της υγείας. Την επιμέλεια, οργάνωση και τον συντονισμό των παρουσιάσεων και των δρωμένων της ενότητας «Η ΤΕΧΝΗ ΩΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» έχει ο Θανάσης Δρίτσας, Καρδιολόγος, Αναπληρωτής Διευθυντής στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, Συνθέτης και συγγραφέας

Οι παρουσιάσεις και τα δρώμενα της ενότητας «Η ΤΕΧΝΗ ΩΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» θα παρουσιαστούν αντίστοιχα σε κομβικές ημέρες για την τέχνη και τον πολιτισμό δίνοντας έτσι έμφαση στον ρόλο της τέχνης στη θεραπεία και την υγεία. Mετά από κάθε διάλεξη θα ακολουθεί συζήτηση με το κοινό.

Στις 29 Απριλίου 2018 στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού θα δοθεί η διάλεξη της κας Αλέξιας Μαργαρίτη, Χοροθεραπεύτριας με αντικείμενο την Χοροθεραπεία, η κα.Μαργαρίτη θα παρουσιάσει και σχετικό χοροκινητικό δρώμενο


 ΔΙΑΛΕΞΗ: 
XOΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Ομιλήτρια:
 κα.Aλέξια Μαργαρίτη
 Στις 21 Ιουνίου 2018 στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής θα κλείσει ο κύκλος των παρουσιάσεων με την διάλεξη του κ.Θανάση Δρίτσα, Καρδιολόγου στο Ωνάσειο, συνθέτη και συγγραφέα με αντικείμενο την Μουσική Θεραπεία στη Σύγχρονη Κλινική Ιατρική. Θα ακολουθήσει συναυλία με έργα του Θανάση Δρίτσα.

ΔΙΑΛΕΞΗ:  
Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΩΣ ΦΑΡΜΑΚΟ: Ο Αυλός του Πάνα στο φώς της σύγχρονης τομογραφίας.

Ομιλητής:
 κ.Θανάσης Δρίτσας
Καρδιολόγος, Αναπληρωτής Διευθυντής, Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, Συνθέτης και συγγραφέας.

Θα ακολουθήσει συναυλία με έργα του Θανάση Δρίτσα για φωνή και πιάνο με τον ίδιο τον συνθέτη στο πιάνο. Ο γενικός τίτλος της συναυλίας θα είναι «Χαμηλόφωνες εξομολογήσεις» και θα παρουσιαστούν κύκλοι τραγουδιών του Θανάση Δρίτσα σε στίχους Οδυσσέα Ελύτη, Μίλτου Σαχτούρη, Χρήστου Μπουλώτη, Κώστα Καρτελιά, Νίνας Ναχμία, Ελευθερίας Ζαμπετάκη. Συμμετέχει στο τραγούδι η Αθηνά Δημητρακοπούλου.


ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
'Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος 
 και 
Τηλ: 210 3418579
 Δευ - Παρ: 11.00 - 14.00


  'Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης