ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

ΗΜΕΡΙΔΑ: «ΠΑΝΤΩΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ - ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΟΧΗ»

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Σάββατο 21 Απριλίου 2018
Ώρα:10.30-18.30 
Ο Σύλλογος Αποφοίτων του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Αθηνών με τη συνεργασία και συμμετοχή των Γονέων και Κηδεμόνων, των Διδασκόντων και των Μαθητών του Σχολείου,
διοργανώνει Ενημερωτική Ημερίδα με κεντρικό τίτλο:
 «Πάντων Μέτρον Άνθρωπος!»
και θέμα:
 «Δεξιότητες και Πρακτικές για την ψηφιακή εποχή»

Στα πλαίσια της ημερίδας θα γίνουν ομιλίες, συζητήσεις και θεματικά εργαστήρια με την συμμετοχή αποφοίτων μας που έχουν ξεχωρίσει, αλλά και εκπαιδευτικών και μαθητών του σχολείου και εκλεκτών προσκεκλημένων μας με ακαδημαϊκές και επαγγελματικές διακρίσεις.

Επιδίωξη να αναδειχτεί ο δημιουργικός άνθρωπος πίσω από την ρομποτική και την τεχνολογία, να τονιστεί η σημασία του λόγου και της κίνησης στην επικοινωνία και να ασχοληθούμε με τις νέες δεξιότητες που η ψηφιακή εποχή δημιουργεί και προϋποθέτει

Θεματικές ενότητες Ημερίδας:

1η Ενότητα :
Ρομποτική και Νέες Τεχνολογίες
Η δίωρη αυτή ενότητα απευθύνεται στους μαθητές του  Δημοτικού ΠΣΠΑ και τους γονείς τους. Στόχος η εξοικείωση τους με τις τεχνολογίες της νέας εποχής. Στα πλαίσια της, θα οργανωθούν ειδικές δράσεις που θα φέρουν σε επαφή τους μαθητές με τις Φυσικές Επιστήμες και την Τεχνολογία και θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας, της καινοτομίας & του πνεύματος συνεργασίας.

2η Ενότητα:
Η σημασία Λόγου και Κίνησης στην Επικοινωνία
Καθώς η τεχνολογία αναλαμβάνει πλέον σταδιακά τις διάφορες μηχανικές εργασίες και διευρύνει τις δυνατότητες επικοινωνίας, η καθημερινότητα του μέσου ανθρώπου είναι όλο και περισσότερο δημιουργική, στηρίζεται όλο και περισσότερο στον Λόγο και την Κίνηση. Το πως και τι σημαίνει αυτό αλλά και την σχετική διεθνή εμπειρία θα εξηγήσουμε μέσα από ζωντανές παρουσιάσεις, δρώμενα και συζητήσεις, απευθυνόμενοι κυρίως στους μαθητές Γυμνασίου & Λυκείου αλλά και νέους αποφοίτους, στη δεύτερη, δίωρη επίσης, ενότητα της ημερίδας μας.

3η Ενότητα :
Νέες Δεξιότητες για την Ψηφιακή Αγορά Εργασίας
Και μετά το σχολείο (ή/και το πανεπιστήμιο) τι; Ποιά είναι η επόμενη μέρα; Στην τρίτη και τελευταία ενότητα της ημερίδας μας, στόχος μας είναι να φέρουμε σε επαφή κυρίως τους τελειόφοιτους μαθητές αλλά και νέους απόφοιτους με διακεκριμένους επιστήμονες και επαγγελματίες προσκεκλημένους μας, ώστε να διευρύνουν τους γνωστικούς ορίζοντές τους και να συζητήσουν για τις νέες δεξιότητες που η ψηφιακή εποχή δημιουργεί και προϋποθέτει στο επαγγελματικό και κοινωνικό πεδίο.


   
Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών