ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!

Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2018

ΗΜΕΡΕΣ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑΣ 2018

ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ,
 ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΦΟΙΤΗΤΕΣ
02 - 04 Μαρτίου 2018
ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 
H Νευρολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το Ινστιτούτο
Πρόληψης, Εκπαίδευσης και Έρευνας Νευρολογικών Νοσημάτων 
συνδιοργανώνουν το Συνέδριο 
«Ημέρες Νευρολογίας»
 
Το Συνέδριο όπως και κάθε χρόνο έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα και θα προσπαθήσει μέσα από τις διαλέξεις και τη συζήτηση να δώσει απαντήσεις σε προβληματισμούς και διλήμματα που αντιμετωπίζουν οι επιστήμονες στην καθημερινή Ιατρική πράξη.
 
Οι νευρολογικές γνώσεις συνεχώς εμπλουτίζονται, νέοι παθογενετικοί μηχανισμοί σε πολλά νευρολογικά νοσήματα αποσαφηνίζονται και νέοι θεραπευτικοί στόχοι καθορίζονται.

 Ο σημερινός νευρολόγος σε όποιο πεδίο και να εργάζεται, Νοσοκομείο, ιδιωτικό ιατρείο, ασφαλιστικό ταμείο καλείται μέσα σε λίγο χρόνο να πάρει σημαντικές αποφάσεις, να καταστρώσει την στρατηγική για την σωστή διάγνωση (επιλογή εργαστηριακών εξετάσεων) και την θεραπεία (επιλογή θεραπευτικού σχήματος)

Η ειδική διαπανεπιστημιακή συνεδρίαση όπου κάθε πανεπιστημιακή κλινική της χώρας θα παρουσιάσει ενδιαφέρουσες περιπτώσεις ασθενών με προβληματισμό στη διάγνωση και τη θεραπεία. 

Το Εκπαιδευτικό σεμινάριο για την φυσική αποκατάσταση στα νευρολογικά νοσήματα, ένας τομέας ιδιαίτερα σημαντικός αφού τα περισσότερα νευρολογικά νοσήματα οδηγούν σε κινητική ή νοητική αναπηρία. 

Η πρόοδος που παρατηρήθηκε τα τελευταία χρόνια στον τομέα αυτόν με τη δημιουργία οργανωμένων κέντρων βοήθησαν τον νευρολογικό ασθενή αλλά και έδωσαν διέξοδο στον προβληματισμό των Νευρολόγων …. «Και τώρα τί»;
 
Οι προβληματισμοί στα μείζονα νευρολογικά νοσήματα (Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια, νόσο Πάρκινσον, Πολλαπλή Σκλήρυνση, Επιληψία).

Ξενοδοχείο Larissa Imperial