ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

ΟΜΛΙΑ: "ΚΡΑΝΙΟ-ΙΕΡΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ & ΑΥΤΙΣΜΟΣ", ΑΠΟ ΤΟ KΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ «ΧΡΥΣΑΛΛΙΔΑ»

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018/Ώρα:18.00
ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Το Kέντρο Θεραπείας & Εκπαίδευσης «Χρυσαλλίδα»
διοργανώνει Ομιλία με θέμα:
"ΚΡΑΝΙΟΙΕΡΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ & ΑΥΤΙΣΜΟΣ"


Η ΚΡΑΝΙΟ-ΙΕΡΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΣΩΜΑΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ
(Craniosacral Therapy with Somato Emotional Release)
ως θεραπευτική οδός για το φάσμα του Αυτισμού και των άλλων νευρο-αναπτυξιακών διαταραχών.
Κατά την περίοδο ανάπτυξης του εγκεφάλου και του κρανίου ενός ανθρώπου- η οποία ξεκινάει νωρίς στην εμβρυακή μας ζωή- είναι απαραίτητο και οι μηνιγγικές μεμβράνες που καλύπτουν την εσωτερική επιφάνεια της κρανιακής κοιλότητας να αναπτύσσονται μαζί με όλες τις περιοχές του εγκεφάλου για να συνοδεύουν και να ολοκληρώνουν την διαδικασία της ωρίμανσης των περιοχών του εγκεφάλου. Οποιαδήποτε βιοχημική αλλαγή συμβαίνει ιδιαίτερα κατά την περίοδο της κύησης, αλλά και τις πρώτες βδομάδες της ζωής , μπορεί να αναστείλει τη δυνατότητα παράλληλης ανάπτυξης μεμβρανών και συστημάτων του εγκεφάλου. Η παρεμπόδιση αυτή οδηγεί με τη σειρά της σε διαταραχές ανάπτυξης του Κ.Ν.Σ (κεντρικό νευρικό σύστημα), οι οποίες δίνουν πολύ αργότερα τις διαγνώσεις στο φάσμα του αυτισμού και των άλλων νεύρο αναπτυξιακών διαταραχών.
Η βιοχημική αλλαγή μπορεί να είναι το αποτέλεσμα μιας αλλαγής σε οποιοδήποτε επίπεδο του περιβάλλοντος της μέλλουσας μητέρας και του νεογέννητου. Συχνές αλλαγές είναι : διατροφικές αλλαγές, συναισθηματικές εξάρσεις, ψυχικές διαταραχές, φοβίες και κατάθλιψη, αλλαγή θερμοκρασίας, έλλειψη χώρου ή και οξυγόνου, έλλειψη σωματικής επαφής, χορήγηση φαρμάκων ,κ.α. Όλα αυτά μπορούν να βιωθούν από το έμβρυο ή το νεογέννητο σαν τραύμα, ένα τραύμα που δεν χάνεται, αλλά αποθηκεύεται στη μνήμη του σώματος και συνήθως επηρεάζει καταλυτικά την μετέπειτα ζωή.

Πως δρα η Κρανιοϊερή θεραπεία με Σωματό Συναισθηματική Απελευθέρωση.

Η Κρανιοϊερή θεραπεία με τις ήπιες εφαρμογές βάρους μόλις 5 γραμμαρίων κατά μήκος του κρανιοϊερού συστήματος, εξισορροπεί το εγκεφαλονωτιαίο υγρό, το οποίο ρυθμίζει την καλή λειτουργία του Κ.Ν.Σ.(Κεντρικού Νευρικού Συστήματος). Όλες οι διαταραχές στο φάσμα του αυτισμού και οι υπόλοιπες νευροαναπτυξιακές διαταραχές συνδέονται άμεσα με το Κ.Ν.Σ.

Πιο συγκεκριμένα η κρανιοϊερή θεραπεία μπορεί να βοηθήσει με δύο τρόπους σε αυτές τις περιπτώσεις.
Με τις εφαρμογές που κάνει ο κρανιοθεραπευτής δίνει τη δυνατότητα στις ραφές των οστών του κρανίου καθώς και στις εγκεφαλικές μεμβράνες να αποσυμπιεστούν , να τεντώσουν και να πάρουν το χώρο που χρειάζονται ώστε να προχωρήσει η σωστή ανάπτυξή τους. Όταν τα οστά του κρανίου παρουσιάζουν έντονες συμπιέσεις, επηρεάζουν την σωστή λειτουργία των τμημάτων του εγκεφάλου τα οποία βρίσκονται κάτω από τα οστά. Οπότε η αποσυμπίεση των οστών οδηγεί στην εύρυθμη λειτουργία του εγκεφάλου.
 

Όταν η κρανιοϊερή θεραπεία συνοδεύεται από Σωματοσυναισθηματική Απελευθέρωση, τότε δίνεται η δυνατότητα στο σώμα που δέχεται τη συνεδρία να εκφράσει την καταγεγραμμένη τραυματική ή στρεσογόνα εμπειρία του και έτσι να απαλλαχθεί από παθογόνα ενέργεια την οποία έχει αποθηκευμένη και το δυσκολεύει σε πολλά επίπεδα.

Οι συνεδρίες κρανιοϊερής θεραπείας οδηγούν αυτόν που τις δέχεται να χαλαρώνει βαθιά και να εμπιστεύεται το σώμα του στο άγγιγμα, δύο στοιχεία που είναι εντελώς απαραίτητα και λυτρωτικά για τα παιδιά με αυτισμό και άλλες νευροαναπτυξιακές διαταραχές.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ:
22/01/2018
ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Τηλ: 2610 452456
email: humantherapy.gr@gmail.com





 KENTΡΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ "ΧΡΥΣΣΑΛΙΔΑ¨"
 Ιωάννου Γρυπάρη 3, Αγυιά Πάτρας









ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:
ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ
«ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ
 - ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ, ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ»
ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ
"ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ"

ΕΔΩ