ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!

Κυριακή, 12 Νοεμβρίου 2017

ΔΩΡΕΑΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

 Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017/Ώρα:11.00-18.00
Η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Μουσικοθεραπείας (EMTC), ετοιμάζει για 4η συνεχή χρονιά μία μεγάλη Ευρωπαϊκή γιορτή για την Μουσικοθεραπεία στις 15 Νοεμβρίου 2017 οργανώνοντας παρουσιάσεις, δράσεις, και εργαστήρια, με ελεύθερη συμμετοχή για το κοινό.
 Το φετινό θέμα είναι:
 «Άκου τη φωνή σου!»

Στη μουσικοθεραπεία ακούμε τις διαφορετικές φωνές των θεραπευόμενων μας. Τους προσκαλούμε και τους δίνουμε χώρο για έκφραση, για διερεύνηση των βιωμάτων τους μέσω της χρήσης της φωνής και των μουσικών οργάνων.

 Κεντρική εκδήλωση του Ελληνικού Συλλόγου Πτυχιούχων Επαγγελματιών Μουσικοθεραπευτών στην Αθήνα

Τα μέλη του ΕΣΠΕΜ θα είναι στη διάθεση του κοινού για να δίνουν πληροφορίες σχετικά με την επιστήμη της Μουσικοθεραπείας, την κλινική της πρακτική και τις σχετικές σπουδές.
 
Παράλληλα θα διεξαχθούν τρία βιωματικά εργαστήρια για τα οποία απαιτείται δήλωση σημμετοχής (ακολουθήστε το σύνδεσμο του εργαστηρίου που σας ενδιαφέρει):
 

11:30 -13:00:
«Ακούω τη φωνή μου»
Εργαστήριο για εφήβους με τη Στεφανία Αντωνακοπούλου


13.30 - 15.30: 
«Η φωνή της σιωπής»
Εργαστήριο για ενηλίκους με τη Χριστίνα Καλλιώδη. Χρησιμοποιοώντας ήχους από το σώμα, όργανα και τη φωνή θα αναρωτηθούμε για την αξία της σιωπής και τα όσα μπορεί να μας πει

 
16:00 - 18.00: 
«Κάνοντας μουσική την εσωτερική μας φωνή» 
με τις Ουρανία Λιαρμακοπούλου και Ελένη Τσόλκα. Μια διαφορετική μουσική ακρόαση που θα μας οδηγήσει σε ένα κοινό μουσικό αυτοσχεδιασμό: στο εργαστήριο αυτό θα παρουσιαστούν τα κοινά και διαφορετικά στοιχεία της διαδραστικής και δεκτικής (GIM) μουσικοθεραπείας.
 Οι διάφορες βιωματικές δράσεις θα αναπτυχθούν με βάση τον συνδυασμό και των δύο αυτών μεθόδων.Ελληνικό Τμήμα Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM)
   Αγίων Ασωμάτων 15, Θησείο

 https://www.facebook.com/groups/610222592441495/?fref=ts