ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ: «Π. ΠΡΕΒΕΛΑΚΗΣ - Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ - ΓΛΩΣΣΑ, ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ, ΙΣΤΟΡΙΑ»

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017 / Ώρα:16.30-21.00
Το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας και η Παγκρήτια Αδελφότητα Μακεδονίας, με τη συνεργασία του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού
 διοργανώνουν Επιστημονική Συνάντηση με τίτλο:
 «Π. Πρεβελάκης - Ν. Καζαντζάκης - Γλώσσα, Μετάφραση, Ιστορία»
 Επετειακή αφορμή για την επιστημονική αυτή συνάντηση είναι η συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του Πρεβελάκη το 2016 και 60 χρόνων φέτος από τον θάνατο του Καζαντζάκη
Στόχος της επιστημονικής συνάντησης είναι η εστίαση στη γλώσσα του λογοτεχνικού έργου των δύο Κρητικών συγγραφέων μέσα από διαφορετικές αλλά αλληλοσυμπληρούμενες προσεγγίσεις: λεξικογραφική, ιστορική, συγκριτολογική, κριτική, και μεταφραστική
 Με τη συστέγαση των Π. Πρεβελάκη και Ν. Καζαντζάκη στην Ημερίδα, επιδιώκεται να αναδειχτεί όχι μόνον η φιλική και συναδελφική σχέση των δύο ανδρών, αλλά προπάντων και η μεταξύ τους συνομιλία στο λογοτεχνικό τους έργο.

Κεντρικός ομιλητής με θέμα: «Η διαλεκτική ποικιλομορφία στο έργο του Νίκου Καζαντζάκη και του Παντελή Πρεβελάκη» είναι ο ομότιμος καθηγητής γλωσσολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Χριστόφορος Χαραλαμπάκης.
 
Στην ημερίδα κλήθηκαν και θα συμμετάσχουν: ο κ. Χ.-Δ. Γουνελάς, καθηγητής νεοελληνικής φιλολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η κα Χρύσα Δαμιανάκη, Καθηγήτρια Ιστορίας της Νεότερης Ευρωπαϊκής Τέχνης στο Πανεπιστήμιο του Σαλέντο, ο κ. Γιάννης Δημητρακάκης, Επίκουρος καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, η φιλόλογος, κα Ελένη Κωβαίου, Υπεύθυνη των Κλειστών Συλλογών της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κρήτης, και ο κ. Bart Soethaert, Επιστημονικός συνεργάτης στο Κέντρο Νέου Ελληνισμού (CeMoG) του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Βερολίνου.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

  
Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού
 Αμφιθέατρο «Μελίνα Μερκούρη»
 Θεσσαλονίκη 




 https://www.facebook.com/groups/610222592441495/?fref=ts