ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!

Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2017

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΦΡΟΝΤΙΔΑ - ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΑμεΑ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
  Κυριακή 03 Δεκεμβρίου 2017/Ώρα:10.00-14.30
ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
 ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Η Ένωση Προστασίας της Ισότητας και των Δικαιωμάτων Ατόμων με Αναπηρία «ΥΠΕΡΙΩΝ» και το Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας (Κ.Δ.Η.Φ.) Ατόμων με Αναπηρία “ΥΠΕΡΙΩΝ” με αφορμή την 3η Δεκέμβρη, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ, 
διοργανώνούν Ημερίδα με θέμα: 
«Εκπαίδευση – Φροντίδα – Υποστήριξη Ενηλίκων Α.μεΑ. – Αποτίμηση των αποτελεσμάτων εκπαίδευσης των εκπαιδευομένων στο Κ.Δ.Η.Φ. από την έναρξη λειτουργίας του 04/04/2017 έως 30/11/2017»

Το Κέντρο και η Ένωση προχωρούν στη σχετική πρωτοβουλία ανταποκρινόμενοι στο μείζον θέμα της διά βίου μάθησης ενηλίκων Ατόμων με Αναπηρία, μιας ομάδας πληθυσμού, που αντιμετωπίζει ανυπέρβλητα εμπόδια στην προσπάθεια για ισότιμη ένταξη στην οικονομική και κοινωνική ζωή μιας χώρας. 


Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η αποτίμηση των αποτελεσμάτων του πρώτου οκταμήνου λειτουργίας του Κ.Δ.Η.Φ., το οποίο υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ 2014 – 2020» και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πραγματικά διαφαίνεται εκπαιδευτική εξέλιξη ενηλίκων Α.μεΑ. μαθαίνοντας και αποκτώντας στάσεις, αξίες, ικανότητες – δεξιότητες και γνώσεις από την καθημερινή τους εμπειρία και τις εκπαιδευτικές επιδράσεις, που δέχονται από το περιβάλλον τους.

Στην Ημερίδα συμμετέχουν με εισηγήσεις τους έμπειροι επιστήμονες, που εργάζονται στο χώρο της Ειδικής Αγωγής και εκπαιδευτικούς. 


Κεντρική εισηγήτρια θα είναι η κα. Στεφανία Φούσκα, εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής και Διδάκτωρ Συμβουλευτικής – Ειδικής Αγωγής, η οποία θα αναλύσει το θέμα «Ενηλικες με Αναπηρία: Ανάγκες εκπαίδευσης και υποστήριξης. Ο ρόλος της οικογένειας».

 Την επιστημονική αξιολόγηση της λειτουργίας του Κ.Δ.Η.Φ. παρουσιάζει με εισήγησή του το εργαζόμενο επιστημονικό – εκπαιδευτικό προσωπικό του Κέντρου (Ψυχίατρος, Ψυχολόγος, Κοινωνική Λειτουργός, Εργοθεραπεύτρια, MSc. Μηχανικός Η/Υ και Πληροφορικής, Λογοθεραπεύτρια, Γυμναστής). 

Οι εισηγήσεις τους απευθύνονται σε Άτομα με Αναπηρία, γονείς και φροντιστές, εκπαιδευτές, επιστημονικό προσωπικό, φοιτητές και ευαισθητοποιημένους πολίτες καλύπτοντας όλες τις πτυχές του θέματος.Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Την Ημερίδα παρουσιάζει και συντονίζει η Πρόεδρος της Ένωσης, Σοφία Μαροπούλου – Ζαφειράτου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ:Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων
 Αίθουσα εκδηλώσεων Τμήματος Τεχνολογίας Ήχου & Μουσικών Οργάνων 
 Ληξούρι, Κεφαλονιά https://www.facebook.com/groups/610222592441495/?fref=ts