ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

ΔΙΑΛΕΞΗ: "ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ"

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
 Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017
 Ώρα:12.00
Η Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση
 σας προσκαλεί στη Διάλεξη με τίτλο:
"Ανάπτυξη και κινητικότητα καλλιτεχνών" 

 Εισηγήτρια:
Όλγα Κολοκυθά
PhD, Επίκουρη καθηγήτρια Πανεπιστημίου της Βιέννης



Η διάλεξη έχει δύο μέρη και πραγματεύεται δύο ξεχωριστές μεν, αλλά σχετικές μεταξύ τους έρευνες. 

Το πρώτο, με θέμα την ανάπτυξη νέων καλλιτεχνών, αφορά την πρώτη έρευνα και ανάλυση του όρου ανάπτυξη καλλιτεχνών (artistic development), ο οποίος συναντάται για πρώτη φορά στη μουσική το 1788. 

Η έρευνα εξετάζει τον όρο από την οπτική του Cultural Institutions Studies (Kulturbetriebslehre) με σκοπό να καλύψει τα κενά στη θεωρία αλλά και στη πρακτική εφαρμογή του, ειδικότερα αναφορικά με τη χρήση του στο πλαίσιο των παραστατικών τεχνών και ειδικά της όπερας. 

Στα ευρήματα γίνεται αναφορά στη θεσμοθετημένη και μη εκπαίδευση, στην εκπαίδευση και την πρακτική, καθώς και στις διαφορές μεταξύ της επαγγελματικής ανάπτυξης, της καλλιτεχνικής ανάπτυξης και της καριέρας.

Το δεύτερο μέρος σχετίζεται με την κινητικότητα καλλιτεχνών και αναφέρεται στην έννοια του creative migration. Αφορά έρευνα που εκπονήθηκε τελευταία με έμφαση στους μουσικούς και τη μετανάστευσή τους στο εξωτερικό.

Η έρευνα έγινε πιλοτικά με σκοπό να ερευνήσει την έννοια του creative migration στο ελληνικό χώρο και τη σχέση (ή όχι) της κρίσης με τη φυγή καλλιτεχνικού προσωπικού στο εξωτερικό. 

Στόχος είναι η διεύρυνσή της και σε άλλες κατηγορίες καλλιτεχνικού και δημιουργικού ανθρώπινου δυναμικού ώστε να συμπεριλάβει και άλλες κατηγορίες καλλιτεχνών & ανθρώπων που εργάζονται στον πολιτισμό



 Ε.Ε.Μ.Ε.
Ερμού 7, Θεσσαλονίκη 








 https://www.facebook.com/groups/610222592441495/?fref=ts