ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!

Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017

ΕΝΑΡΞΗ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: "Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ", ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΩΝΑΣΗ

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Το επιτυχημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ιδρύματος Ωνάση ξεκινά τα μουσικά του εργαστήρια, για 6η συνεχή χρονιά στην Αθήνα και για 4η χρονιά σε πόλεις ανά την Ελλάδα.

Υπεύθυνη σχεδιασμού:
Χριστίνα Παναγιωτάκου

Για τα παιδιά που βρίσκονται στο ευρύ φάσμα του αυτισμού, η μουσική αποτελεί κίνητρο προκειμένου να αλληλεπιδράσουν με το περιβάλλον τους, να αναπτύξουν τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες και να αποκτήσουν θετικές εμπειρίες σε ατομικό και οικογενειακό επίπεδο. 

Σε αυτή την κατεύθυνση, το εργαστήριο «Η Μουσική Αγαπάει τον Αυτισμό» 
περιλαμβάνει μουσικές δραστηριότητες, ειδικά μελετημένες, οι οποίες προσαρμόζονται στις ιδιαίτερες επιθυμίες και ικανότητες των παιδιών
 
Τα παιδιά έρχονται σε δημιουργική επαφή με τους ήχους και γνωρίζουν από κοντά τα διάφορα μουσικά όργανα. Με αυτό τον τρόπο, η μουσική χρησιμοποιείται ως μέσο επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στην ανάπτυξη της μη λεκτικής επικοινωνίας.

 Οι δυνατότητες εκπαίδευσης των παιδιών που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού είναι απεριόριστες και το εργαστήριο αυτό του Ιδρύματος Ωνάση, εδώ και 6 χρόνια, στοχεύει πρωτίστως στην αισθητική αγωγή τους ως αναπόσπαστο στοιχείο της εκπαιδευτικής εμπειρίας τους. 

Σε ένα ασφαλές περιβάλλον, τα παιδιά βιώνουν την εμπειρία της συνεργασίας και της ομαδικότητας με εργαλείο τη μουσική.
 Ο στόχος εκπληρώνεται με τη μουσική γιορτή που ετοιμάζουν για το τέλος, με πρωταγωνιστές τα ίδια!

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν από μια ομάδα εξειδικευμένων συνεργατών


Τι καινούριο φέρνει το πρόγραμμα φέτος
Για πρώτη φορά από την τρέχουσα περίοδο, το εργαστήριο ανοίγει τις πόρτες του σε μεικτές ομάδες παιδιών με και χωρίς Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος. 


Κύριος στόχος είναι η ενσωμάτωση στην ομάδα των παιδιών που βρίσκονται στο ευρύ φάσμα του αυτισμού, η κοινωνικοποίησή τους και, συνεπακόλουθα, η άμβλυνση του αποκλεισμού τους από εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες. 

Με την ίδια κατεύθυνση, το πρόγραμμα θα επισκεφθεί πόλεις της Περιφέρειας, δημιουργώντας μεικτές ομάδες και δίνοντας μάλιστα την ευκαιρία –κατά περίπτωση– να συμμετάσχουν στο εργαστήριο και συγγενείς πρώτου βαθμού των παιδιών, όπως είναι τα αδέλφια τους.

Επίσης, για πρώτη φορά από την τρέχουσα περίοδο, καθιερώνονται βιωματικά εργαστήρια για εκπαιδευτικούς και στην Αθήνα, στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.


ΑΘΗΝΑ
Α΄ ΚΥΚΛΟΣ: 
04, 11, 18, 25 Νοεμβρίου & 02, 09 Δεκεμβρίου
Ο Α΄ Κύκλος στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση (Συγγρού 107) θα πραγματοποιηθεί στις παραπάνω ημερομηνίες για δύο ηλικιακά γκρουπ παιδιών που βρίσκονται στο ευρύ φάσμα του αυτισμού:
α) για παιδιά 6-8 ετών και τους γονείς τους,
β) για παιδιά 9-12 ετών και τους γονείς τους.

Η συμμετοχή είναι υποχρεωτική σε όλες τις συναντήσεις, ενώ προαιρετικά και κατά περίπτωση μπορούν να συμμετάσχουν και συγγενείς πρώτου βαθμού, όπως αδέλφια
  

Γενικές Προϋποθέσεις Συμμετοχής στο Εργαστήριο:
1.    Κάθε παιδί θα συνοδεύεται μόνο από έναν γονέα.
2.    Η πρώτη συνάντηση κάθε κύκλου απευθύνεται μόνο στους γονείς που θα συνοδεύουν τα παιδιά στο εργαστήριο.
3.    Είναι υποχρεωτική η συμμετοχή σε όλες τις συναντήσεις του κύκλου. Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση θέσης. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Κρατήσεις θέσεων και πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τις ώρες διεξαγωγής:
ΤΗΛ: 210 3713000 (09:00-17:00),